Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2016. Július 26. 09:09, kedd | Külföld
Forrás: mti

Amerikai elnökválasztás - Hillary Clintonnak és Donald Trumpnak is nagy az elutasítottsága

Amerikai elnökválasztás - Hillary Clintonnak és Donald Trumpnak is nagy az elutasítottsága

A Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója szerint az Egyesült Államok elnökének készülő demokrata Hillary Clinton és a republikánus Donald Trump számára egyaránt nagy probléma, hogy nehezen szerethetőek,

és elég nagy az elutasítottságuk. Ugrósdy Márton az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában azt mondta: mindketten eléggé polarizálják a választókat, vagy nagyon szeretik, vagy nagyon nem szeretik őket. A független, bizonytalan szavazókat pedig nehéz megszólítania az olyan jelölteknek, akiknek ilyen nagy az elutasítottságuk.

A szakértő kitért arra is, hogy a hétvégén történtek feszültséget okoztak a demokrata konvención. A WikiLeaks által nyilvánosságra hozott levelekből az derült ki, hogy a párt elnöke, Debbie Wasserman Schultz többször lehazugozta Clinton vetélytársát, munkatársaival különféle, Sanders szenátort negatívan beállító történeteket talált ki, és egyes államokban még azt is fel akarták használni, hogy Sanders zsidó.

Ugrósdy Márton ugyanakkor megjegyezte: csodálkozik azon, hogy ez meglepetésként érte az embereket, hiszen Bernie Sanders kampánya nagyrészt arról szólt, hogy nemcsak a republikánusok ellen, hanem saját pártvezetése ellen is fellépett.

Kérdés, hogy a "feldühödött Sanders-hívek" mennyire tudják elfogadni, hogy nem az ő emberük lesz a jelölt - mondta a szakértő, hozzátéve: szerinte végül "Trumpnál minden jobb" alapon, ők is beállnak majd a sorba.

Ezzel együtt Ugrósdy Márton úgy vélekedett: a novemberi választásig még sok minden történhet.

A demokraták nyilván igyekeznek egységet mutatni - mondta, megjegyezve, az amerikai társadalom felkészült arra, hogy nő legyen az Egyesült Államok elnöke.

Ugyanakkor Donald Trump várhatóan nem fog kesztyűs kézzel bánni ellenfelével, és a republikánusok nyilván sokat fognak vájkálni Hillary Clinton múltjában - fejtette ki a külügyi intézet kutatója, aki szerint Hillary Clinton esetében is elég hosszú listáról lehet válogatni egy lejárató kampányhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 09:56, péntek | Külföld

Lelőttek egy fegyveres férfit, aki megtámadta az FBI irodáját Ohióban

Lelőttek a rendőrök egy férfit, aki fegyverrel próbált behatolni a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) területi irodájába Cincinnatiban, Ohio államban csütörtökön.

2022. Augusztus 12. 06:00, péntek | Külföld

Több mint ötszáz embert evakuáltak erdőtűz miatt egy spanyol faluból

Elővigyázatosságból több mint ötszáz embert evakuáltak a spanyol Torre de Don Miguel nevű faluból a környéken rendkívül gyorsan terjedő erdőtűz miatt - közölték a hatóságok csütörtökön.

2022. Augusztus 11. 13:02, csütörtök | Külföld

Öntesztelést javasolnak Szlovéniában az új tanévben

A szlovén közegészségügyi intézet (NIJZ) azt javasolja a diákoknak és a tanároknak, hogy végezzenek öntesztelést az új tanévben a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében

2022. Augusztus 11. 10:07, csütörtök | Külföld

A koronavírus-fertőzöttek száma 587,4 millió, a halálos áldozatoké 6,42 millió

Világszerte 587 454 447 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 427 233 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli adatai alapján.