Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2019. Július 01. 12:09, hétfő | Sport

Andikafotó és a Keceli autocross

Andikafotó és a Keceli autocross

Interjú a Magyar autósport \"Andikafotoja-val a július hetediki Pintér Kupa IV. Fordulója előtt.

Jó pár éve fotózol autóversenyeket, feltűnsz a szervizparkokban, rajtrácson, tikkasztó napsütésben, esőben, szélben, ott fotózol a versenyeken. Idén hány éve is már, hogy megörökíted a fotómasináddal a történteket?

- Elsősorban is helyesbítenék, mert nem csak az autocross szakág számára, hanem a gyorsasági roncsderbi szakágban is rengetegen ismernek, mint Andikafoto.
Idén immár 19. éve, hogy belecsöppentem az autósport kis világába. Nem is tudnék benzingőz nélkül létezni, illetve nem is szeretnék.

Megosztanád a portál olvasókkal, hogy miként is kerültél az autósport közelébe?

- 2000 nyarán egy gyorsasági roncsderbire látogattunk ki a családommal, Szeged-Szentmihálytelekre. Ott kezdődött minden, megfertőzte az egész családomat az a közeg.

A következő versenyre már vittem a kis felhúzós gépemet és kattintgattam. Máig eljárok roncsderbi versenyekre csak már kicsit komolyabb „masinával”! Rá pár évre az autocrossba is belecsöppentem. Az kicsit más világ, más technikák, más szabályok, de végeredményben oda is szívesen jártam, és a mai napig járok is.
Nagyon sokat köszönhetek mindkét szakágnak, nagyon sok jó embert megismertem és elmondhatom, hogy ők a második családom.

Párszor voltam rallycross, drift és szlalom versenyeken is, de valahogyan a murvás talaj nekem jobban „fekszik”.

Kecelen, Nyirádon, Szeghalmon, Dömsödön, Túrkevén futottunk már össze jó párszor. Elmondanád, hogy mely pálya és miért tetszik neked a legjobban fotózás szempontjából?

- Autocross pályák közül imádtam Nyirádra járni az Európa bajnokságra. Tetszik, hogy szintkülönbség van, hosszú és technikás a pálya. Ott igazán jó és izgalmas futamok voltak és ennek köszönhetően szuper képeket lehetett készíteni. Autocross pályák közül még a keceli, az ahol izgalmas képeket lehet csinálni, ott is mindig történik valami, borulás, ütközés, kemény csaták, amit érdemes megörökíteni.
Roncsderbi pályák közül nehéz választanom. Rengeteg helyszínen voltam a 19 év alatt, nem is igazán tudok választani. Mind valami miatt érdekes vagy különleges volt illetve most is az.

Mit is ad neked a fotózás lehetősége? Miért is állsz ott a pálya szélén, hisz nem csak magadnak fotózol és a facebook oldalad számára.

- Nyilván a sok év alatt rádöbbentem, hogy ebből lehetne egy kis plusz pénzt is kihozni. Ezért 2 éve úgy döntöttem, hogy ha nem is gazdagodok meg belőle, de egy pici pénzt kereshetek vele. Sajnos rá kellett jönnöm, hogy nem mindenki vevő erre. Sőt, aki megtehetné, hogy igénybe veszi a fotós szolgáltatásomat, az sajnálja rá a pénzt!

Igazából, ahogy az előbb is már említettem, nagyon sok jó és fantasztikus embert ismertem meg a fotózás által, többek között a jelenlegi páromat is.
Szurkolóként is állok a pálya szélén, a párom mellett a 12 éves Vörös Marcinak is szurkolok, és amiben tudok segítek neki, támogatom őt.

Ha valaki szeretne tőled az adott versenyről képeket, miként keressen meg téged?
- Faceboo-kon fent vagyok, mint Andikafoto. Ott bárki megkereshet üzenet formájában. De az adott versenyen is már korán ott szoktam lenni, a depóban meglehet találni.

A fotózáson kívül egy kis magánélet. Mi is a foglalkozásod, és hol is végzed azt? Párkapcsolatban vagy-e?

- Közgazdaságtant és marketinget végeztem, de gondolom nem lesz meglepő, ha azt mondom, hogy nem abban dolgozom. A hétköznapokban is autókkal foglalkozom. Itt Makón ahol lakom, egy autókozmetika és gumiszervizben dolgozom már lassacskán 5 éve. Szeretem csinálni, mindig van valami újabbnál újabb kihívás és jó látni a munka befejeztével, ha az ügyfél elégedett és tetszik neki a befejezett munkám.

Jelenlegi párkapcsolatomat is az autóversenynek köszönhetem, ahogy azt már említettem. Természetesen a fotózással kezdődött minden. Megkért, hogy fotózzam őt, aztán elkezdtünk beszélgetni egyre többet és pár hónapja kialakult a kapcsolat. Nyilván amikor versenyzik akkor a pálya szélén nem csak, mint fotós állok, hanem mint aggódó barátnő és szurkoló is.

Végezetül, mit is üzensz a világnak?

Ha tényleg üzenhetnék a világnak, akkor csak annyi lenne, hogy az emberek legyenek egymáshoz türelmesek és ne irigykedjenek!

Találkozzunk legközelebb Andikafotóval a július hetediki Pintér Kuap negyedik fordulóján a Kecel Ringen!

Fotók: Andikafoto

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, fotó

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 09:41, péntek | Sport

Ezüstérem a Fuglaui rallycross katlanban

Karalyos Marci az elmúlt hétvégén újra felöltötte a versenyoverálját, és nyolc kategóriatársával rajthoz állt a Fuglauban megrendezett Magyar Rallycross OB és Osztrák OB futamán.

2022. Június 30. 10:21, csütörtök | Sport

Megint pech!

Ismét nem volt szerencsés versenyünk a Rallyecross OB fuglaui fordulójában, mivel Benyó Máté Ford Supercarja olyan módon sérült az elődöntőben, hogy a döntőben nem tudott érdemben részt venni.

2022. Június 29. 20:08, szerda | Sport

Egy dobogó szépíti meg a Korda Racing ausztriai versenyhétvégéjét

Ahogy Pécsett, úgy az elmúlt hétvégén folytatódó 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokságon, az osztrák Fuglauban sem fogadta kegyeibe a sors a Korda Racing csapatát.

2022. Június 29. 07:43, szerda | Sport

Negyedszer is második!

Úgy látszik idén ez jut a Vincze Ferenc-Németh Gergely párosnak a Skoda Fabia R5-el a az ORB-ben, hiszen minden eddigi versenyen a második helyen értek célba.