Hírek
2015. Október 20. 18:50, kedd |
Helyi
Forrás: kisalfold.hu
Aranyérmes csokoládé egyenesen Sopronból!

A Harrer-műhely remeke aranymedállal tért haza Londonból!
– Óriási elismerés ez, nagyon boldogok vagyunk! Eddig is meggyőződésem volt, hogy a férjem nagyon ért a csokoládéhoz, de hát én elfogult vagyok. Most viszont papírunk van erről! – mondta el a Kisalföldnek Harrer-Abosi Beatrix. Ugyanis a legnagyobb nemzetközi szakmai versenyen a soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda egyik remeke nyert. A sárgabarackos töltött tejcsokoládéjuk Londonban aranyérmes lett. Joggal büszkék az elért eredményre, hiszen a világ legnagyobb szakmai megmérettetéséről tértek haza aranyéremmel. Ezután bárhol betér valaki egy-egy nagyobb csokoládéüzletbe, minden valószínűség szerint talál majd a polcokon Harrer-csokit.
Az International Chocolate Awards idei versenyét is megelőzték a regionális döntők. A soproni Harrer-csokiműhely hét termékével nevezett a kelet-európai megmérettetésre, ezek közül kettő arany-, kettő pedig ezüstérmes lett. A kiválasztott csokoládék vettek részt a világdöntőn, amit az elmúlt hétvégén tartottak Londonban.
– Már az is elismerés volt számunkra, hogy a Luka Enikő Cabernet-jével töltött boros és a cardamomos tejcsoki tábla arany minősítést, a szilvás, illetve a sárgabarackos töltött csokoládénk pedig ezüstérmet kapott a kelet-európai versenyen. Érdekes, hogy aztán végül ez utóbbi nyert a töltött tejcsokoládék világversenyén. Erről tudni kell, hogy alapja a férjem, Karl Harrer receptje alapján egy francia, párizsi gyárban készített csokoládé, amit aszalt sárgabarackkal, egy kis magyar pálinkával és leheletnyi szerecsendióval töltünk meg – mesélt az ízlelőbimbókat kényeztető mesterremekről Harrer-Abosi Beatrix.
Az érmes csokik mindegyike viselheti ezek után a zsűri által megítélt minősítéseket a csomagolásán. Bár Karl Harrer neve eddig is jól csengett a cukrászszakmában, a világverseny aranyérmeseként a legjobb csokikészítők között is jegyzik a soproni gyárat és a tulajdonos házaspárt.
Az osztrák Harrer cukrászdinasztia egyébként már négy generáció óta kényezteti vendégeit a legkülönbözőbb édes finomságokkal. Karl Harrer Nagymartonban (Mattersburg) vette át a családi üzletet, majd húsz éve Sopronban nyitott cukrászdákat. Alapfilozófiája az évek során mit sem változott: csakis a legjobb minőséget és választékot kínálni. A csokoládé külön szerelem az életében, ennek gyümölcse a 2009 júliusában Sopronban nyílt – az ország első és máig egyetlen csokoládékóstolóknak is teret adó – csokoládéműhelye.
forrás: kisalfold.hu
Ezek érdekelhetnek még
2025. Április 29. 15:02, kedd | Helyi
Bejelentés: nemsokára újra látogatható a Fertő-part
Májusban ismét látogatható lesz a Fertő-part. Megnyílik az északi kikötő nem csak a horgászok és a vitorlások előtt, de mindenki számára, aki szeretne ellátogatni a Fertő-tóhoz.
2025. Április 16. 15:28, szerda | Helyi
Soproni programok a tavaszi szünetre
Kézműves foglalkozás, tojáskeresés, előadások és sok más színes húsvéti programokkal készültek Sopron és környékén kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
2025. Április 11. 12:53, péntek | Helyi
A magyar költészet napja
Április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a Magyar Költészet Napját, melynek alkalmából városszerte tartanak ünnepségeket és egyéb programokat Sopronban.
2025. Április 03. 14:31, csütörtök | Helyi
Folyamatosan újulnak meg a soproni utak
Az elmúlt években több mint 100 utca újult meg Sopronban az önkormányzati program keretében, de a munka nem ért véget. A magyar kormány támogatásával 6 milliárd forintból folytatódnak az útfelújítások városszerte.