Városlista
2021. január 22, péntek - Vince

Hírek

2020. Szeptember 07. 08:39, hétfő | PR

Asztali számítógép, a moduláris erőmű

Asztali számítógép, a moduláris erőmű

A technológiai bőség korában élünk. Ennek egyik legalapvetőbb kelléke egy számítógép, mely azonban szintén számos formát ölthet.

A laptopok/notebookok és asztali számítógépek kínálatában könnyű elveszni. Utóbbi nagy előnye azonban, hogy az elérhető alapkonfigurációkat kedvünkre fejleszthetjük.

Helyhez kötött teljesítmény

Ha a számítógépek piacán böngészünk alapvetően két megoldással találkozunk: hordozható, kompakt notebookokkal, melyek kis méret mellett is megfelelő teljesítményt nyújtanak pl. irodai munkákhoz, vagy pedig komolyabb hardverrel rendelkező, jóval erősebb - ugyanakkor méretükből és kialakításukból fakadóan helyhez kötött – asztali számítógépek kínálatával.

A döntésünk tehát alapvetően azon múlik, hogy mire is szeretnénk használni az eszközt. Fontos-e a mobilitás és elegendő-e az ehhez társuló szerényebb, ugyanakkor egyszerűbb munkákhoz megfelelő teljesítmény? Vagy inkább egy iroda/szórakoztató sarok kialakításán gondolkozunk, melynek ideális alapja egy jóval erősebb felszereltséggel és teljesítménnyel bíró asztali számítógép és a hozzá tartozó perifériák. A jelenkori tendenciák alapján a két tábor erősen elkülönül, ám utóbbi megoldás számos hosszútávú előnyt tartogat a hordozható társaival szemben.

Készen kapott modularitás

Az asztali számítógépek esetén gyakori megoldás, hogy egyesek saját maguknak rakják össze, építik fel „erőművüket”. Ez elsősorban a játékosok, divatos kifejezéssel élve „gamerek” világában bevett szokás, de sokak számára kínál vonzó opciót, akik hajlandóak pénzt és időt áldozni az építkezésre. Emellett azonban számos készen kapott megoldás várja a piacon azokat, akik jobban bíznak a gyárilag összeszerelt modellekben.

A specifikációk rendkívül eltérőek lehetnek, így fontos tisztáznunk, hogy pontosan mire is lenne szükségünk, a számítógép összteljesítménye a legfontosabb, vagy elég, ha bizonyos területeken bizonyul verhetetlennek a berendezés. Mint a legtöbb esetben persze, úgy itt is a nagyobb, gyorsabb, erősebb elve érvényesül, ám a szoftverek fejlődésével ez egyáltalán nem meglepő tendencia.

Legyen szó akár házilag épített, akár boltban vásárolt kész konfigurációról, ez a fajta modularitás az, ami óriási előnyt jelent az asztali számítógépek számára. Egyes alkatrészek cseréjével, újabbra cserélésével jóval egyszerűbb lekövetni a szoftverkövetelmények változásait, így akár hosszú évekre bebetonozhatjuk rendszerünket amellett, hogy folyamatosan naprakész marad.


A kötelező kiegészítők

Ha az elköltendő pénzünket számolgatjuk, semmiképp se feledjük, hogy az asztali számítógépek önmagukban még nem alkalmasak arra, hogy megfelelően használjuk őket. Szükséges beszerezni a legalapvetőbb perifériákat, mely leginkább billentyűzetben, monitorban, egérben és hangrendszerben ölt testet.

Utóbbiakra is jelentős összegeket tudunk elkölteni, ha mindenből a csúcsra törekszünk, ám az asztali számítógép és az esetleges hardveres fejlesztések költségei mellett ezek igazán eltörpülnek. A döntés tehát a mi kezünkben van, hogy melyik utat választjuk, a legfontosabb, hogy tisztában legyünk azzal nekünk mire van szükségünk. Ami biztos, hogy egy erős, megfelelően összerakott konfiguráció hosszú időre megfelelő társunk lesz a szórakozásban.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 08. 20:08, vasárnap | PR

Kiadó ingatlan: a hirdetések szerepe

Az ingatlanhirdetéseket böngészve rendkívül sokszínű képpel találkozhatunk. Igaz ez az albérletek minőségére is, de a hirdetésekére úgyszintén.

2021. Január 21. 18:08, csütörtök | Belföld

Az újonnan engedélyezett oltóanyagokkal felgyorsítható a védőoltás

Az újonnan engedélyezett oltóanyagokkal felgyorsítható a védőoltások beadása - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.

2021. Január 21. 17:06, csütörtök | Belföld

Jelentős előrelépés van a két új vakcina engedélyezésében

Jelentős előrelépésnek nevezte az AstraZeneca és Szputnyik V. vakcina engedélyezését az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.