Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Szeptember 07. 08:39, hétfő | PR

Asztali számítógép, a moduláris erőmű

Asztali számítógép, a moduláris erőmű

A technológiai bőség korában élünk. Ennek egyik legalapvetőbb kelléke egy számítógép, mely azonban szintén számos formát ölthet.

A laptopok/notebookok és asztali számítógépek kínálatában könnyű elveszni. Utóbbi nagy előnye azonban, hogy az elérhető alapkonfigurációkat kedvünkre fejleszthetjük.

Helyhez kötött teljesítmény

Ha a számítógépek piacán böngészünk alapvetően két megoldással találkozunk: hordozható, kompakt notebookokkal, melyek kis méret mellett is megfelelő teljesítményt nyújtanak pl. irodai munkákhoz, vagy pedig komolyabb hardverrel rendelkező, jóval erősebb - ugyanakkor méretükből és kialakításukból fakadóan helyhez kötött – asztali számítógépek kínálatával.

A döntésünk tehát alapvetően azon múlik, hogy mire is szeretnénk használni az eszközt. Fontos-e a mobilitás és elegendő-e az ehhez társuló szerényebb, ugyanakkor egyszerűbb munkákhoz megfelelő teljesítmény? Vagy inkább egy iroda/szórakoztató sarok kialakításán gondolkozunk, melynek ideális alapja egy jóval erősebb felszereltséggel és teljesítménnyel bíró asztali számítógép és a hozzá tartozó perifériák. A jelenkori tendenciák alapján a két tábor erősen elkülönül, ám utóbbi megoldás számos hosszútávú előnyt tartogat a hordozható társaival szemben.

Készen kapott modularitás

Az asztali számítógépek esetén gyakori megoldás, hogy egyesek saját maguknak rakják össze, építik fel „erőművüket”. Ez elsősorban a játékosok, divatos kifejezéssel élve „gamerek” világában bevett szokás, de sokak számára kínál vonzó opciót, akik hajlandóak pénzt és időt áldozni az építkezésre. Emellett azonban számos készen kapott megoldás várja a piacon azokat, akik jobban bíznak a gyárilag összeszerelt modellekben.

A specifikációk rendkívül eltérőek lehetnek, így fontos tisztáznunk, hogy pontosan mire is lenne szükségünk, a számítógép összteljesítménye a legfontosabb, vagy elég, ha bizonyos területeken bizonyul verhetetlennek a berendezés. Mint a legtöbb esetben persze, úgy itt is a nagyobb, gyorsabb, erősebb elve érvényesül, ám a szoftverek fejlődésével ez egyáltalán nem meglepő tendencia.

Legyen szó akár házilag épített, akár boltban vásárolt kész konfigurációról, ez a fajta modularitás az, ami óriási előnyt jelent az asztali számítógépek számára. Egyes alkatrészek cseréjével, újabbra cserélésével jóval egyszerűbb lekövetni a szoftverkövetelmények változásait, így akár hosszú évekre bebetonozhatjuk rendszerünket amellett, hogy folyamatosan naprakész marad.


A kötelező kiegészítők

Ha az elköltendő pénzünket számolgatjuk, semmiképp se feledjük, hogy az asztali számítógépek önmagukban még nem alkalmasak arra, hogy megfelelően használjuk őket. Szükséges beszerezni a legalapvetőbb perifériákat, mely leginkább billentyűzetben, monitorban, egérben és hangrendszerben ölt testet.

Utóbbiakra is jelentős összegeket tudunk elkölteni, ha mindenből a csúcsra törekszünk, ám az asztali számítógép és az esetleges hardveres fejlesztések költségei mellett ezek igazán eltörpülnek. A döntés tehát a mi kezünkben van, hogy melyik utat választjuk, a legfontosabb, hogy tisztában legyünk azzal nekünk mire van szükségünk. Ami biztos, hogy egy erős, megfelelően összerakott konfiguráció hosszú időre megfelelő társunk lesz a szórakozásban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat