Városlista
2020. április 6, hétfő - Vilmos, Bíborka

Hírek

2020. Március 17. 12:36, kedd | Helyi
Forrás: Index

Ausztriában 16 ezer munkanélküli segélykérelem egy nap alatt

Ausztriában 16 ezer munkanélküli segélykérelem egy nap alatt

Johannes Kopf, az AMS igazgatója az Ö1 tévécsatorna Morgenjournal reggeli magazinjában erősítette meg a híreket, miszerint

CSAK HÉTFŐN 16 EZER ÚJ MUNKANÉLKÜLI SEGÉLYKÉRELMET NYÚJTOTTAK BE A HIVATALNÁL.

Emellett még hétfőn egyetlen egy új hivatalos munkába bejelentés sem történt. A tévécsatornának nyilatkozó Johannes azt is hozzátette, hogy nagyon kemény hétre számítanak a hivatalokban. Az AMS várakozásai szerint ezrével fogják elveszíteni munkájukat az emberek a kialakult helyzet miatt.

Az igazgató ugyanakkor a részmunkaidős foglalkoztatás szabályainak rugalmasabbá tételét szorgalmazza. Véleménye szerint a kormány által a részmunkaidős foglalkoztatás támogatására elkülönített 400 millió euró három hónapig fog kitartani. Amennyiben a krízis tovább húzódik, a kormány minden bizonnyal további forrásokat szabadít fel a foglalkoztatás támogatására. A munkanélküli segélykérelmek számának megnövekedését a síszezonnak a megszokottnál egy hónappal korábbi befejeződésének tulajdonította az AMS igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 06. 14:29, hétfő | Helyi

Ausztria elkezd enyhíteni a szigorításokon

Sebastian Kurz (ÖVP) szerint Ausztriában az első üzletek fokozatosan kinyithanak már április közepén.

2020. Április 06. 10:23, hétfő | Helyi

Kezdődik a szúnyoggyérítés

Pénteken kezdődik a katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítés. A szakemberek első lépésként biológiai eljárással lépnek fel a lárvák ellen.

2020. Április 05. 08:05, vasárnap | Helyi

Korlátozással látogatható a soproni piac

A piac az alapvető élelmiszereket (hús-és hentesárut, zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket, tojást)valamint növényvédő szert árusító üzletei időtartam korlátozással, 2020. április 4. napjától 6-14 óráig tartanak nyitva

2020. Április 04. 09:34, szombat | Helyi

Vigyázat csalók a városban !

A koronavírus-járvány okozta helyzetet kihasználva csalók is megjelentek Sopronban, akik visszaélnek az idősek jóhiszeműségével!