Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2020. Március 17. 12:36, kedd | Helyi
Forrás: Index

Ausztriában 16 ezer munkanélküli segélykérelem egy nap alatt

Ausztriában 16 ezer munkanélküli segélykérelem egy nap alatt

Johannes Kopf, az AMS igazgatója az Ö1 tévécsatorna Morgenjournal reggeli magazinjában erősítette meg a híreket, miszerint

CSAK HÉTFŐN 16 EZER ÚJ MUNKANÉLKÜLI SEGÉLYKÉRELMET NYÚJTOTTAK BE A HIVATALNÁL.

Emellett még hétfőn egyetlen egy új hivatalos munkába bejelentés sem történt. A tévécsatornának nyilatkozó Johannes azt is hozzátette, hogy nagyon kemény hétre számítanak a hivatalokban. Az AMS várakozásai szerint ezrével fogják elveszíteni munkájukat az emberek a kialakult helyzet miatt.

Az igazgató ugyanakkor a részmunkaidős foglalkoztatás szabályainak rugalmasabbá tételét szorgalmazza. Véleménye szerint a kormány által a részmunkaidős foglalkoztatás támogatására elkülönített 400 millió euró három hónapig fog kitartani. Amennyiben a krízis tovább húzódik, a kormány minden bizonnyal további forrásokat szabadít fel a foglalkoztatás támogatására. A munkanélküli segélykérelmek számának megnövekedését a síszezonnak a megszokottnál egy hónappal korábbi befejeződésének tulajdonította az AMS igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 08. 17:55, csütörtök | Helyi

Gulyás: a Modern városok és a Magyar falu program célja, hogy beléphessünk a 21. századba

Sopron, 2020. október8., csütörtök (MTI) - A Modern városok és a Magyar falu program célja azoknak a feltételeknek a megteremtése, amelyekkel beléphetünk a 21. századba

2020. Október 01. 17:00, csütörtök | Helyi

Újraszentelték a csaknem hárommilliárd forintból felújított soproni Szent Mihály-templomot

Újraszentelték a Modern városok program részeként csaknem hárommilliárd forintból felújított, a város védőszentjéről elnevezett, több mint hétszázéves Szent Mihály-templomot csütörtökön Sopronban.

2020. Szeptember 25. 12:52, péntek | Helyi

Már látszik a fény az alagút… elején

Az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna II.–Sopron-kelet–Fertőrákos csomópont közötti szakaszok kivitelezése és a kiviteli tervek elkészítése tárgyában kötött szerződések teljesítési határideje 2020. december 31.

2020. Szeptember 05. 17:00, szombat | Helyi

Kormányzati döntés - szabad az út az ingázók előtt

A kormány pénteki ülésén jelentős módosításokról döntött, amely még este megjelent a Magyar Közlönyben. Ezek alapján a következő változások lépnek életbe szeptember 5-étől.