Városlista
2020. október 27, kedd - Szabina

Hírek

2011. November 14. 07:02, hétfő | Belföld
Forrás: HírTv

Az autójukat is elkobozhatják emiatt

Az autójukat is elkobozhatják emiatt

A 420 forintos gázolajár miatt kannákban hozzák Ausztriából az autósok a háztartási tüzelőolajat.

Annyi a vásárló, hogy az osztrák kutakon magyar feliratok figyelmeztetik a járművezetőket, hogy az úgynevezett piros tüzelőolaj gépkocsiba nem tankolható. A fűtőolaj literenkénti ára 120-130 forinttal alacsonyabb a hazai dízelárnál, viszont behozatalát Magyarországon büntetik: jövedékiadó-csalásnak minősül, a pénzbüntetés mellett pedig a járművet is elkobozhatják a hatóságok.

A magyarok a csomagtartóba és az ülések alá bepakolt kannákkal érkeznek, és egyre több piros gázolajat visznek – számolt be a Hír TV-nek az ausztriai Nickelsdorfban található benzinkút vezetője. Mint mondta: a múlt hónapban 40 ezer litert vásároltak náluk. – Az újabb dízelautók motorja, elektronikája sérülhet a fűtőolajtól, az öregebb járművek azonban jól bírják – vélekedett Helmut Schreck.

A fűtőolajat hivatalosan csak fűtésre használják, az osztrák benzinkutas ezért magyar feliratú figyelmeztetést is kihelyezett, de azt mondja, a határ túloldaláról érkező autósok tisztában vannak ezzel. Helmut Schreck elmondta: Magyarországon nincs fűtőolaj, nem lehet hozzájutni, ezért nagyon sok magyar vásárlójuk van. Van olyan nap, amikor 3000 litert adnak el. – Az emberek marmonkannákkal jönnek, megtöltik őket, és elszállítják haza – magyarázta.

Címkék: ausztria, gázolaj

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 27. 16:11, kedd | Belföld

Láncfűrésszel vágta meg a karját

A mentők kiérkezéséig a XVIII. kerületi rendőrök látták el a súlyosan sérült férfit.

2020. Október 27. 12:07, kedd | Belföld

Egy hónapra leáll a termelés télen a kecskeméti Mercedes-gyárban

A szokásos téli termelési szünetet várhatóan december 18 és 2021. január 17-e között tartja a kecskeméti Mercedes-gyár és előre tervezetten októberben is szünetel néhány napra a gyártás

2020. Október 27. 09:03, kedd | Belföld

Megölte anyját és nevelőapját egy férfi Budapesten

Megölte anyját és nevelőapját egy férfi Budapesten hétfőn - közölte a rendőrség a honlapján.

2020. Október 27. 08:00, kedd | Belföld

Hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben

A tüzelőberendezések ellenőrzésére figyelmeztet hétfőn az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), azt követően, hogy országszerte hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben.