Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Október 17. 10:13, szerda | Helyi
Forrás: Saját forrás

Az Elit Mozi megnyitja kapuit

Az Elit Mozi megnyitja kapuit

Sopron legrégibb filmszínháza szeretettel várja vendégeit október 18.-tól, újra nyitásának napjától. Megújult technikával és széles választékkal hívogatja a filmkedvelőket a megújult Elit Mozi.

A soproni Elit Mozi most már hivatalosan is újra megnyitja kapuit! A közel 85 éves filmszínház az átélt nehézségek ellenére is kitartott.

A kedd esti zártkörű megnyitón Kalmár István és az Elit Mozi csapata egy kis meglepetéssel készült a barátoknak, segítőknek és partnereknek: a nagyterembe belépve egyrészt megcsodálhattuk a nagyterem új vetítővásznát, belehuppanhattunk a kényelmes székekbe, másrészt részesei lehettünk a csodálatos képi világnak és hangtechnikának. Az Elit Mozi hosszas tipródások után meghozta döntését - Kalmár István szavaival élve: „Vagy végleg bezárunk, vagy korszerűsítünk” - azaz búcsút intett a cellulóz filmszalagnak, és helyét a digitalizált filmvetítés vette át, a tökéletes térhangzásról pedig 22 darab JBL hangszóró gondoskodik ezentúl. A ráadás pedig a digitális 3D vetítési technika alkalmazása, a vetítésen ezt is kipróbálhattuk: wifi kapcsolattal működő Xpand szemüvegeken keresztül csodálkozhattunk rá a képi világra. Gráner József, a 3D filmek magyar szakértője elhozta nekünk 7. filmjét, a Természet csodáit, mely szépségével elvarázsolt bennünket az új 3D szemüvegeken keresztül. Igazán büszkék lehetünk az Elit Mozira, hisz a térségben ezennel átvette a helyét a legfejlettebb mozinak. A filmrepertoárban megtalálhatóak lesznek egyaránt sikerfilmek, 3D filmek és művészfilmek is - melyeknek a Huszárik terem ad helyet -, így mindenki talál majd ízlésének megfelelőt, lesz bőven miből szemezgetni. A hangulat pedig egyedi és utánozhatatlan, de mindenekelőtt nagyon családias. Szeretettel várnak mindenkit az október 18.-tól kezdődő Mozimaratonon, azután pedig boldogságunkra nem bezár, hanem továbbra is várja a filmkedvelőket rendszeres vetítésekkel!

Címkék: elit mozi, mozi, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.