Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2017. Május 12. 10:12, péntek | Helyi
Forrás: mti.hu

Az Európai Unió Tanácsa engedélyezte az ideiglenes belső határellenőrzés meghosszabbítását

Az Európai Unió Tanácsa engedélyezte az ideiglenes belső határellenőrzés meghosszabbítását

Az Európai Unió Tanácsa csütörtökön engedélyezte a schengeni övezeten belül ideiglenesen bevezetett határellenőrzések további hat hónapos meghosszabbítását szükség esetén.

Az uniós tagországok kormányainak képviselőiből álló testület bejelentése szerint az érintett tagországok, ha szükségesnek tartják, meghosszabbíthatják az érvényben lévő ideiglenes ellenőrzést az egyes ausztriai, németországi, dániai, svédországi és norvégiai határszakaszokon, legfeljebb hat hónappal.

Az érintett tagállamok a tanács közlése szerint kizárólag a lehetséges alternatív intézkedések megvizsgálását követően, kivételes eszközként és szigorú feltételek mellett alkalmazhatják a korlátozott belső határellenőrzést.

Véleményük szerint az ellenőrzéseket végző tagállamoknak minden héten felül kell vizsgálniuk a szabály alkalmazásának szükségességét, és csak a fenyegetés szintjének függvényében kell alkalmazniuk azokat. A többi érintett országgal előzetesen egyeztetniük kell, és havonta be kell számolniuk a helyzetről az Európai Bizottságnak és a tanácsnak is.

Az ellenőrzéseknek célzottnak, a hatályukat, gyakoriságukat, helyüket és idejüket tekintve pedig korlátozottnak kell lenniük - tették hozzá.

Az ellenőrzések az osztrák-magyar, az osztrák-szlovén, a német-osztrák, a dán-német szárazföldi határt, a Németországba kompjáratokat üzemeltető dán kikötőket, a déli és nyugati rendőrségi körzetben található svéd kikötőket és az Öresund-hidat, valamint a Dániába, Németországba és Svédországba kompjáratokat indító norvég kikötőket érintik.

Címkék: ausztria, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 16. 11:00, szerda | Helyi

Gyorsforgalmi úton lehet közlekedni Sopron és Győr között

Gépjárművel közlekednek az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron és Csorna közötti szakaszán 2020. december 16-án

2020. December 01. 00:00, kedd | Helyi

hgfttf

vgvgk

2021. Január 26. 15:05, kedd | Belföld

Lassan lezárul az egészségügyi dolgozók oltása

Lassan lezárul az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása, de folytatódik az idősotthonokban élők oltása - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

2021. Január 26. 14:02, kedd | Kék hírek

Három férfi kirabolt egy nőt Budapesten

Három férfi kirabolt egy középkorú nőt múlt hétfőn Budapest VII. kerületében, a Rózsák terén. Az elkövetőket azonosították, kettőt közülük elfogtak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.