Városlista
2020. szeptember 27, vasárnap - Adalbert

Hírek

2017. Május 12. 10:12, péntek | Helyi
Forrás: mti.hu

Az Európai Unió Tanácsa engedélyezte az ideiglenes belső határellenőrzés meghosszabbítását

Az Európai Unió Tanácsa engedélyezte az ideiglenes belső határellenőrzés meghosszabbítását

Az Európai Unió Tanácsa csütörtökön engedélyezte a schengeni övezeten belül ideiglenesen bevezetett határellenőrzések további hat hónapos meghosszabbítását szükség esetén.

Az uniós tagországok kormányainak képviselőiből álló testület bejelentése szerint az érintett tagországok, ha szükségesnek tartják, meghosszabbíthatják az érvényben lévő ideiglenes ellenőrzést az egyes ausztriai, németországi, dániai, svédországi és norvégiai határszakaszokon, legfeljebb hat hónappal.

Az érintett tagállamok a tanács közlése szerint kizárólag a lehetséges alternatív intézkedések megvizsgálását követően, kivételes eszközként és szigorú feltételek mellett alkalmazhatják a korlátozott belső határellenőrzést.

Véleményük szerint az ellenőrzéseket végző tagállamoknak minden héten felül kell vizsgálniuk a szabály alkalmazásának szükségességét, és csak a fenyegetés szintjének függvényében kell alkalmazniuk azokat. A többi érintett országgal előzetesen egyeztetniük kell, és havonta be kell számolniuk a helyzetről az Európai Bizottságnak és a tanácsnak is.

Az ellenőrzéseknek célzottnak, a hatályukat, gyakoriságukat, helyüket és idejüket tekintve pedig korlátozottnak kell lenniük - tették hozzá.

Az ellenőrzések az osztrák-magyar, az osztrák-szlovén, a német-osztrák, a dán-német szárazföldi határt, a Németországba kompjáratokat üzemeltető dán kikötőket, a déli és nyugati rendőrségi körzetben található svéd kikötőket és az Öresund-hidat, valamint a Dániába, Németországba és Svédországba kompjáratokat indító norvég kikötőket érintik.

Címkék: ausztria, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 25. 12:52, péntek | Helyi

Már látszik a fény az alagút… elején

Az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna II.–Sopron-kelet–Fertőrákos csomópont közötti szakaszok kivitelezése és a kiviteli tervek elkészítése tárgyában kötött szerződések teljesítési határideje 2020. december 31.

2020. Szeptember 05. 17:00, szombat | Helyi

Kormányzati döntés - szabad az út az ingázók előtt

A kormány pénteki ülésén jelentős módosításokról döntött, amely még este megjelent a Magyar Közlönyben. Ezek alapján a következő változások lépnek életbe szeptember 5-étől.

2020. Augusztus 03. 15:19, hétfő | Helyi

11 soproni fertözött egy házibuli után

Egy vélhetően soproni családi rendezvény után több tucat ember kapta el a koronavírust Magyarországon ebből 11 soproni lakos, további 127 fő került hatósági házi karanténba a kontaktkutatás után.

2020. Július 28. 13:33, kedd | Helyi

Soproni házibuliból vitték a koronavírust Vas megyébe

A négy új fertőzöttből egy biztosan egy soproni házibuliban kapta el a fertőzést, majd továbbadta rokonának - derült ki a vaol.hu-ról.