Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Március 03. 19:47, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Az RTL Klub szerzői jogsértés miatt levélben fordul az MSZP-hez

Az RTL Klub szerzői jogsértés miatt levélben fordul az MSZP-hez

Az RTL Klub szerzői jogsértés miatt levélben fordul az MSZP-hez, mert a párt vasárnap Magyarország ma címmel bemutatott filmjében engedély nélkül használt fel részleteket a kereskedelmi csatorna híradójából - tudatta az RTL Klub sajtóosztálya vasárnap az MTI-vel.

Az RTL Klub kéri a jogsértő állapot megszüntetését - olvasható a közleményben.
Mint írták, a filmben "saját újraszerkesztésükben felhasználtak részleteket több médium hírműsorából, köztük az RTL Híradóból is."
Közölték, erre a párt az RTL Klubtól semmilyen engedélyt sem kért, tehát szerzői jogot sértve hozta nyilvánosságra filmalkotását.
"Az RTL Klub sem korábban, sem a jövőben nem ad segítséget, és biztosít alapanyagot vágott, vagy nyers formában politikai pártok kampányfilmjeinek elkészítéséhez" - szögezték le.
Az RTL kéri az MSZP-t, hogy az RTL Híradóból származó részleteket ne használja a jövőben és bármely videómegosztó portálon közzétett filmet a szerzői jogi szabályok szerint módosítsa - zárták a közleményt.
Mesterházy Attila, az MSZP elnöke vasárnap a húszperces kisfilm bemutatását követően újságíróknak elmondta: a film annak a január közepén kezdődött, Magyarország ma elnevezésű kampánynak a része, amelynek végén, jövő szombaton a Papp László Budapest Sportarénában tartanak évértékelő rendezvényt. A filmben egyebek mellett az hangzik el, hogy Orbán Viktor kormányzása tönkretette az országot, a kormánypropaganda pedig elszakadt a valóságtól.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár