Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Április 04. 09:52, szerda | Helyi
Forrás: mti.hu

Babos a nyolcaddöntőben a Monterreyi tenisztornán

Babos a nyolcaddöntőben a Monterreyi tenisztornán

A negyedik helyen kiemelt Babos Tímea bejutott a 250 ezer dollár összdíjazású keménypályás mexikói női tenisztorna nyolcaddöntőjébe, miután kedden, az első fordulóban két szettben legyőzte a cseh Marie Buzkovát.

Babos az első szettben egyszer, a másodikban kétszer tudta elvenni cseh riválisa szervajátékát, miközben ő csak egyszer bukta el a saját adogatógémjét. A magyar játékos a második mérkőzéslabdájával tudta lezárni az esőszünettel tarkított találkozót, amelyet végül 1 óra 36 perc alatt nyert meg.

A soproni teniszező honlapjának elmondta: a késői kezdés és a kényszerszünetek miatt nem volt egyszerű a mérkőzés, ráadásul ismeretlen ellenféllel találkozott.

"Nem az első körben kell a legjobban játszani. Itt a továbbjutás és a kétszettes győzelem a legfontosabb" - nyilatkozta Babos. Hozzátette: játékának voltak pozitív oldalai, de olyan részei is, amelyeken változtatnia és javítania kell.

"Egyébként nagyon élveztem a játékot és a közönség által teremtett hangulatot! Nagyon sokan voltak kint, nagyon szurkolnak nekem itt Monterreyben" - mondta a tornán 2012-ben egyéniben, 2013-ban párosban bajnok magyar teniszező, aki azt is elárulta, hogy jól érezte magát ismét a centerpályán.

A világranglista 44. helyén álló Babos következő ellenfele a brit Naomi Broady (136.) lesz. A két játékos már ötször találkozott egymással, négy alkalommal csak három játszmában dőlt el az összecsapásuk, és ezekben ötször a rövidítésig is eljutottak. Az öt mérkőzésből négyet Babos nyert meg, tavaly ugyanezen a tornán, szintén a második fordulóban két szettben (6:3, 6:2) győzte le Broady-t.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.