Városlista
2019. november 16, szombat - Ödön

Hírek

2019. November 03. 17:37, vasárnap | Helyi
Forrás: index.hu

Babosék megvédték vb-címüket párosban

Babosék megvédték vb-címüket párosban

Nagyszerű játékkal védte meg címét Babos Tímea és Kristina Mladenovic az évzáró WTA-torna döntőjében, 3. kiemeltként 6:1, 6:3-ra győzték le a 2. kiemelt Hszie Szu-vej, Barbora Strýcová tajvani, cseh kettőst Sencsenben.

Babosék mind a három meccsüket megnyerve, száz százalékos teljesítménnyel jutottak túl a csoportkörön, aztán szombaton egy szoros mérkőzésen, döntő rövidítésben győzték le a Samantha Stosur, Csang Suaj párost az elődöntőben. A fináléban az a kettős volt az ellenfelük, akiktől a wimbledoni elődöntőben kikaptak, most azonban visszavágtak nekik.

A döntőben Babosék magabiztosan kezdtek, rögtön brékelték ellenfelüket, Barbora Strýcová kettős hibával bukta el az adogatását. Babos hozta a szerváját, és Hszie következő szervájánál is 0-40 volt. Három bréklabdát még hárított az ellenfél, de a negyediket már nem tudták.4:0-ra vezettek Babosék, mire Strýcováék egy semmire nyert adogatógémmel egyáltalán fel tudtak iratkozni az eredményjelzőre. Azonban 5:1-nél már nem tudták megoldani a szettben maradást, a nagyszerűen röptéző, jól returnöző Babos-Mladenovic páros 24 perc alatt behúzta az első játszmát. 9 nyerő mellé csak 4 ki nem kényszerített hibát ütöttek, míg a másik oldalon 4-5 volt ez az arány.

A második játszma elején nem jöttek Babos első szervái, Mladenovic is rontott, két bréklabdához jutottak Strýcováék. Egy újabb második szervára bevágta a nyerő returnt a tajvani. Utána azonban Strýcová nem tudta behozni az első szerváit, kettős hibát is ütött, partnere is hibázott. A meccs leglátványosabb labdamenetének végén rögtön vissza is vették az elbukott adogatást Babosék.


Mladenovic pillanatok alatt hozta semmire az adogatását, és az ellenfél következő adogatásánál is eljutottak újabb bréklabdáig. Ezt hárították Strýcováék, végül pedig a francia rontott. Babos a következő adogatása elején óriásit röptézett az egyik oldalon, aztán a másikra átérve pazar elütéssel hozta a pontot. Ezzel a meccs legszebb labdamenetét nyerték. Utána viszont szorosan alakult, 40-15-ről lett egyenlő. Végül nem engedték ki a kezükből Babosék a gémet, a második szettben is ők nyerték a fontos pontokat.


Nagy megtiszteltetés itt lenni, csodálatos érzés újra itt állni" – mondta Babos, miután a névadó csehszlovák-amerikai sztártól átvették a Martina Navratilova-kupát. Mladenovic pedig arról beszélt, hogy erősek voltak fejben, és a barátságukat is méltatta. Babos megköszönte a csapatuknak, a francia pedig a szervezőknek is köszönetet mondott, amiért Szingapúr után idén sikeresen debütált Sencsenben is az évzáró torna.Babos 2017-ben nyerte meg először párosban az évzáró WTA-tornát, akkor még Andrea Hlavackovával az oldalán. 2018-ban viszont visszatért korábbi párospartneréhez, Mladenovichoz, akivel egy éve duplázni tudott. Most pedig zsinórban harmadik évben tudta megnyerni a évzáró tornát, ez volt az eddigi legsimább győzelme.

Babos és Mladenovic kettőse 11 év után az első páros, akik meg tudták védeni az évzáró WTA-tornán a címüket. Utoljára ez Cara Blacknek és Liezel Hubernek sikerült 2007-2008-ban. A két partnerével pedig Babos egymás után harmadik évben győzött, ezt utoljára Lindsey Davenport csinálta meg 1996 és 1998 között.
A sencseni győzelem mellé Babosék áprilisban megnyerték az isztanbuli tornát is. Év elején döntőztek az Australian Openen is, ott nem sikerült megvédeniük címüket. A Roland Garroson viszont győztek, ezzel Babos már kétszeres Grand Slam-győztesként is zárja az évet.

Címkék: Babos Tímea

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 16. 13:40, szombat | Helyi

Eltűnt a soproni családapa !

2019.11.08- án rejtélyes körülmények között tűnt el a 39 éves Szedenics Tibor.

2019. November 15. 11:27, péntek | Helyi

Lezárják a schattendorfi határátkelőt

A GYSEV Zrt felújítási munkálatok miatt szerdán teljes szélességében lezárja az Ágfalva és az ausztriai Schattendorf (Somfalva) közötti határátkelőhöz vezető úton található vasúti útátjárót.

2019. November 14. 11:42, csütörtök | Helyi

FIGYELEM! Vadászat!

Figyelem!Vadászat! 2019.11.18-án Görbehalom-Muck-Brennbergbánya térségben

2019. November 11. 11:08, hétfő | Helyi

Vigyázat ! Vaddisznók Sopronban

Sopronban a Várisi úton a járda és az úttest közötti területen friss vaddisznó túrások nyomai felfedezhetőek.