Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Május 25. 19:33, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Bálák százai égnek napok óta egy Heves megyei telephelyen

Bálák százai égnek napok óta egy Heves megyei telephelyen

Három napja dolgoznak a tűzoltók egy telephelyen keletkezett bálatűz felszámolásán Demjén határában - közölte a Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő hétfőn az MTI-vel.

Nagy Csaba elmondta: a nem sokkal péntek dél előtt érkezett riasztás óta az egri, füzesabonyi és mezőkövesdi hivatásos tűzoltók, továbbá a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat csaknem 25 munkatársa hét járművel vett részt az eddig ismeretlen okból keletkezett tűz felszámolásában.

A Demjén közelében található telephelyen először mintegy ötszáz bála és egy munkagép kapott lángra, ám a nagy szélben a tűz gyorsan terjedt, további bálák is meggyulladtak, ezért több egység az ingatlanon található épületeket is védte a beavatkozás során. Az oltás és a helyszín biztosítása egész hétvégén tartott, az utómunkákat jelenleg is végzik egri tűzoltók - tájékoztatott a szóvivő, jelezve: a lángok péntek óta további, mintegy tizenötezer kör- és kockabálára terjedtek át.

Közölte: az oltás során az áramszolgáltató szakemberei a lángok által veszélyeztetett vezetékeket feszültségmentesítették, a bálák szétterítésében és a tűzfészkek feltárásában számos erőgép is segítette a munkát. Nagy Csaba hozzátette: senki sem sérült meg, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja a tűz kialakulásának okát.

Címkék: bála, demjén, heves, tűz, tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.