Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Szeptember 09. 11:32, szerda | Helyi
Forrás: kisalföld.hu

Balettiskolát indítanának Sopronban

Balettiskolát indítanának Sopronban

A teljes táncpalettát magában foglaló iskolát terveznek uniós forrásból.

– Sopron szerencsére gazdag táncművészeti hagyományokban, amelyet a Sopron Balett megalakulása tovább színesített. Gara Lídiával, a Cinege Alapfokú Művészetoktatási Intézmény balettmesterével és Sipos Ferenccel, a Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület elnökével úgy látjuk, elérkezett az ideje annak, hogy profeszszionális tánciskolát hozzunk létre a városban – nyilatkozta Demcsák Ottó, a Győri Balett egyik alapító tagja, a Sopron Balett művészeti vezetője, koreográfus.

Az alapok adottak. Gara Lídia több mint egy évtizede foglalkozik Sopronban a klasszikus balettel. Az idők során növendékei közül többen külföldre szerződtek, s felléptek egyebek között a bécsi Staatsoperben is. A Sopron Balett szintén fogadott közülük tehetséget.

– Olyan balettiskolát képzeltünk el, amelyben a klasszikus balett mellett helyet kapna a néptánc, a színpadi tánc s a kortárs táncművészet magas szintű oktatása is. Ezzel nemcsak a meglévő együttesek szakmai utánpótlását, hanem a soproni és környéki települések tehetséges gyermekeinek művészeti képzését is biztosítanánk, 10–18 éves korig.

Az ötletgazdák hamarosan a város vezetőivel is megismertetik elgondolásaikat, remélve, hogy az pozitív fogadtatásra talál az önkormányzat részéről is. Elképzeléseik szerint a finanszírozást uniós forrásból valósítanák meg.

forrás: kisalföld.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.