Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Március 20. 09:03, hétfő | Helyi
Forrás: index.hu, mti.hu ,Fotó: Helmut Fohringer

Bekeményítene az osztrák külügyi és integrációs miniszter

Bekeményítene az osztrák külügyi és integrációs miniszter

Rossz hírek az Ausztriában élő magyaroknak. Azt is javasolja, hogy az Ausztriában dolgozó uniós polgárok külföldön élő gyerekei után folyósított szociális támogatást a származási ország szintjéhez igazítsák, írja az MTI.

A bevándorlóknak csak öt év után járna szociális támogatás Ausztriában az osztrák külügyi és integrációs miniszter tervei szerint. Sebastian Kurz az Österreich című lapnak elmondta, azt szeretné elérni, hogy azoknak, akik elvesztik a munkájukat, vissza kelljen utazniuk a származási országukba, vagy legalább egy másik tagállamba, ahol munkát találnak.

Javasolja azt is, hogy az Ausztriában dolgozó uniós polgárok külföldön élő gyerekei után folyósított szociális támogatást a származási ország szintjéhez igazítsák, írja az MTI.
A Kronen Zeitung által bemutatott adatok szerint 2014-óta 105 ezerről 170 ezerre nőtt az uniós országokból érkező munkavállalók száma Ausztriában. A munkanélküliek harminc százaléka nem osztrák állampolgárságú, közülük 50 ezren uniós tagállamból érkeztek Ausztriába.

Az osztrák kormánykoalíció február végén a munkahelyteremtést és a helyi munkaerő foglalkoztatását ösztönző intézkedésről állapodott meg. Eszerint meghatározott ideig felére csökkentenék a bizonyos alkalmazottak után befizetendő költségeket. Az intézkedés célja, hogy a jövőben kevesebb külföldit hozzanak be olcsó munkaerőként - írja az index.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.