Városlista
2020. szeptember 18, péntek - Diána

Hírek

2017. Március 20. 09:03, hétfő | Helyi
Forrás: index.hu, mti.hu ,Fotó: Helmut Fohringer

Bekeményítene az osztrák külügyi és integrációs miniszter

Bekeményítene az osztrák külügyi és integrációs miniszter

Rossz hírek az Ausztriában élő magyaroknak. Azt is javasolja, hogy az Ausztriában dolgozó uniós polgárok külföldön élő gyerekei után folyósított szociális támogatást a származási ország szintjéhez igazítsák, írja az MTI.

A bevándorlóknak csak öt év után járna szociális támogatás Ausztriában az osztrák külügyi és integrációs miniszter tervei szerint. Sebastian Kurz az Österreich című lapnak elmondta, azt szeretné elérni, hogy azoknak, akik elvesztik a munkájukat, vissza kelljen utazniuk a származási országukba, vagy legalább egy másik tagállamba, ahol munkát találnak.

Javasolja azt is, hogy az Ausztriában dolgozó uniós polgárok külföldön élő gyerekei után folyósított szociális támogatást a származási ország szintjéhez igazítsák, írja az MTI.
A Kronen Zeitung által bemutatott adatok szerint 2014-óta 105 ezerről 170 ezerre nőtt az uniós országokból érkező munkavállalók száma Ausztriában. A munkanélküliek harminc százaléka nem osztrák állampolgárságú, közülük 50 ezren uniós tagállamból érkeztek Ausztriába.

Az osztrák kormánykoalíció február végén a munkahelyteremtést és a helyi munkaerő foglalkoztatását ösztönző intézkedésről állapodott meg. Eszerint meghatározott ideig felére csökkentenék a bizonyos alkalmazottak után befizetendő költségeket. Az intézkedés célja, hogy a jövőben kevesebb külföldit hozzanak be olcsó munkaerőként - írja az index.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 05. 17:00, szombat | Helyi

Kormányzati döntés - szabad az út az ingázók előtt

A kormány pénteki ülésén jelentős módosításokról döntött, amely még este megjelent a Magyar Közlönyben. Ezek alapján a következő változások lépnek életbe szeptember 5-étől.

2020. Augusztus 03. 15:19, hétfő | Helyi

11 soproni fertözött egy házibuli után

Egy vélhetően soproni családi rendezvény után több tucat ember kapta el a koronavírust Magyarországon ebből 11 soproni lakos, további 127 fő került hatósági házi karanténba a kontaktkutatás után.

2020. Július 28. 13:33, kedd | Helyi

Soproni házibuliból vitték a koronavírust Vas megyébe

A négy új fertőzöttből egy biztosan egy soproni házibuliban kapta el a fertőzést, majd továbbadta rokonának - derült ki a vaol.hu-ról.

2020. Július 20. 11:29, hétfő | Helyi

Ausztria: újra kötelező lesz a maszk viselése

Újra kötelezővé teszik a szájmaszkot Ausztriában a járvány újbóli erősödése miatt – nyilatkozta Sebastian Kurz osztrák kancellár vasárnap az Österreich nevű helyi lapnak.