Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Március 21. 16:41, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Belvíz - Egy nap alatt kétezer hektárral nőtt az elöntött terület a Közép-Tisza vidékén

Belvíz - Egy nap alatt kétezer hektárral nőtt az elöntött terület a Közép-Tisza vidékén

Egy nap alatt kétezer hektárnyi terület került víz alá a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) illetékességi területén - közölte a szervezet vezetője csütörtökön az MTI-vel.

Lovas Attila tájékoztatása szerint a belvízi elöntések nagysága a szivattyúzás ellenére tovább nőtt, meghaladja a 11 ezer hektárt. Az érintett területeken 28 szivattyútelep üzemel, valamint három helyszínen összesen öt mobil szivattyúval emelik át a vizet a befogadókba.
A védelemvezető jelezte: a vízgazdálkodási társulások közül a Jászkisér és vidéke, a mezőtúr-tiszazugi, a mirhó-kisfoki és a nagykunsági másodfokú készültséget tart fenn. Tomajmonostora önkormányzata szintén másodfokú készültséget rendelt el a belterületi szakaszok védelme érdekében.
A Kötivizig szinte valamennyi belvízvédelmi szakaszán ugyancsak készültség van érvényben: elsőfokú a kiskörei, kunhegyesi, cibakházi és mezőtúri szakaszon, míg másodfokú a ceglédi, karcagi, kisújszállási, jászberényi és jászkiséri védelmi szakaszon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.