Városlista
2021. március 3, szerda - Kornélia

Hírek

2017. Március 16. 07:39, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Benzinkutakról rabolt, majd öngyilkos lett egy férfi Székesfehérvár közelében

Benzinkutakról rabolt, majd öngyilkos lett egy férfi Székesfehérvár közelében

Négy benzinkutat rabolt ki csütörtök hajnalban egy férfi, majd menekülése közben balesetet szenvedett, végül öngyilkosságot követett el - olvasható a rendőrség honlapján.

Sipos Mónika rendőrségi szóvivő elmondta: a férfi csütörtök hajnalban három óra körül négy benzinkutat rabolt ki az M7-es autópálya Pest és Fejér megyei szakaszain a fővárostól a Balaton felé haladva Budaörsön, a Váli-völgyben, Tárnoknál és Velencénél. A tettes minden esetben fegyverrel fenyegette meg az eladókat, és több helyen lövést is leadott. Az ügy körülményeit a rendőrség vizsgálja, az elsődleges információk szerint a lövések miatt nem sérült meg senki - tette hozzá Sipos Mónika.

Menekülése közben a férfi Székesfehérváron, a 8-as és a 63-as út csomópontjánál balesetet szenvedett, majd lőfegyverrel öngyilkosságot követett el - tájékoztatott a szóvivő.

A helyszíni szemle idejére a csomópontot a rendőrség részben lezárta, az M7-es autópálya és Sárbogárd felől Székesfehérvár, valamint a várost elkerülő út felé zavartalanul halad a forgalom, az ipartelep felé vezető lehajtó azonban zárva van. Az elkerülő útról érkezőket a rendőrség a környező ipartelepi utakra tereli, ebből az irányból érdemes a Balatoni út vagy az Új Csóri út felé kerülni.

Az elmúlt tizenöt évben nem volt példa hasonló bűncselekményre, ezért szomorúan és értetlenül áll a történtek előtt a rablással érintett töltőállomások közül hármat is üzemeltető Mol-csoport kommunikációs igazgatója. Szollár Domokos az MTI-nek azt mondta: szigorú biztonsági rendszerüknek köszönhetően kevés, legfeljebb 150 ezer forint váltópénzt tárolhatnak a kasszákban, így a három kútról a tettes összesen körülbelül százezer forintot rabolhatott el.

Hozzátette, a személyzet helyesen látta el feladatát mindenhol: budaörsi kútjukról a pánikgombbal riasztották a rendőrséget, Velencén pedig a belépő támadót észlelve a pultból hátramenekültek, így a rabló a kasszához sem fért hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 03. 18:05, szerda | Belföld

Magyarországi ikerregiszter összeállításán dolgozik a Semmelweis Egyetem

Egy magyarországi ikerregiszter összeállításán dolgozik a Semmelweis Egyetem; a program során így a világ egyik legnagyobb orvosi vonatkozású ikeradatbázisa jöhet létre az egyetemen.

2021. Március 03. 17:04, szerda | Belföld

Egy éve indult az azonnali fizetési rendszer

Egy év alatt, az azonnali fizetési rendszer (AFR) elindulása óta közel 150 millió tranzakció teljesült azonnal

2021. Március 03. 15:09, szerda | Belföld

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot, amelynek tematikáját idén a Csendes-óceáni Vanuatu keresztény női közössége állította össze

2021. Március 03. 13:06, szerda | Belföld

Több mint kétszázezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló kérdőívét

Már több mint 230 ezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló online kérdőívét - jelentette be a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos szerdán közösségi oldalán.