Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. December 09. 14:27, péntek | Belföld
Forrás: Stop.hu/MTI

Bereményi Géza pályázatát támogatta a szakmai bizottság

Bereményi Géza pályázatát támogatta a szakmai bizottság

Bereményi Géza pályázatát támogatta a Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad közös igazgatói posztjára a szakmai bizottság.

És várhatóan a főpolgármester is őt nevezi majd ki a két intézmény élére - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója csütörtökön.

Szűcs Somlyó Mária az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a szakmai bizottság egyöntetűen Bereményi Géza pályázatát támogatta, és várhatóan őt is fogja kinevezni Tarlós István a posztra.

Bereményi Géza - Kossuth- és József Attila-díjas író, dalszövegíró, Balázs Béla-díjas filmrendező - az MTI megkeresésére úgy reagált, hogy a hivatalos eredményhirdetésig nem nyilatkozik terveiről. Annyit azonban megerősített, hogy csapatának tagja Kálomista Gábor, Herczeg Tamás és Csécs Tamás.

Kálomista Gábor producer - Magyarország egyik legnagyobb filmgyártója, a Megafilm vezetője - is csak annyit mondott, hogy együtt pályáztak, és Bereményi Gézához hasonlóan az eredményhirdetés után ígért részleteket elképzeléseikről.

A Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad közös vezetői posztjára kiírt pályázatra Bereményi Géza és csapata mellett Harsányi Gábor színész - Dózsa Lászlóval közösen - és Megyeri László, a Thália Színház korábbi igazgatója adott be pályázatot.

A Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad közös igazgatására kiírt pályázat szerint az ügyvezető igazgató egyszemélyi felelős vezetőként irányítja majd a Thália Színház Nonprofit Kft.-t és a Mikroszkóp Színpad Nonprofit Kft.-t. Feladata lesz a két színház művészeti programjának részletes kidolgozása, a Mikroszkóp Színpad esetében a színházterem adottságainak figyelembe vételével, tekintettel a színház hagyományaira a kabaré műfajának megőrzésében és a Thália Színház egészének művészeti koncepciójával összehangolva.

A pályázatnak tartalmaznia kellett a két nonprofit társaság 2012. évben lezajló lehetséges egyesülésére vonatkozó művészeti, pénzügyi, szervezeti megvalósítási koncepciót is.

A Thália Színház ügyvezetői munkakörét a nyertes pályázó 2012. január 1-jétől öt éven át töltheti be. A Mikroszkóp Színpad esetében az ügyvezetői feladatokat szintén 2012. január 1-jétől 2016. december 31-ig láthatja el a nyertes külön díjazás nélkül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.