Városlista
2019. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2018. Szeptember 27. 17:01, csütörtök | PR

Béren kívüli juttatások 2018-ban

Béren kívüli juttatások 2018-ban

A béren kívüli juttatások alakulása az idei évben sokszor volt beszédtéma, ezért összeszedtük, hogy milyen béren kívüli juttatásokra van lehetőség 2018-ban.

A béren kívüli juttatások közé számítanak:

• Erzsébet-utalvány,
• a munkahelyi étkeztetés,
• a helyi bérlet, az iskolakezdési támogatás,
• a vállalati üdültetés,
• az iskolarendszerű képzés,
• az önkéntes nyugdíjpénztári és az egészségpénztári munkáltatói hozzájárulás,
• a hivatali, üzleti utazáshoz kapcsolódó étkezés, szolgáltatás,
• az üzleti célú telefonszolgáltatás,
• a személybiztosítási díj,
• az üzleti-, illetve a csekély összegű ajándék

A béren kívüli juttatások adóterhe kisebb lesz: 40,71 százalékos, mivel az EHO 2018-ban a már elfogadott szabályok alapján 19,5 százalékra mérséklődik. A fenti juttatások továbbra is korlátlanul biztosíthatóak a munkavállalók részére, természetesen, ha az megfelel a törvényben foglaltaknak. Ezt minden esetben ellenőrizni kell. A készpénzben adható 100000 forint esetében 34,22 százalékos közteherviselés a fizetendő, valamint a SZÉP kártya esetében is ugyanez a százalékos mérték a kötelező 450000 Ft-ig.

Lakhatási szerződéssel kapcsolatban van pár nagyon fontos kitétel, aminek meg kell felelnie az igénylőnek. A munkaviszony létrejöttét megelőző 1 éven belül, illetve a támogatás nyújtása alatt a munkavállaló ne rendelkezzen haszonélvezeti joggal nem terhelt, valamint 50 százaléknál nagyobb mértékű lakás tulajdonjoggal a munkahely 60 kilométeres körzetén belül, továbbá a munkahelytől számított 60 kilométeres sugarú körben nem lehet állandó lakóhelye, vagy a munkavégzés helye és az állandó lakóhely közötti napi oda-vissza utazás több időt vegyen igénybe tömegközlekedéssel, mint 3 óra. A munkavállaló minimum, heti 36 órás munkaviszonnyal kell, hogy rendelkezzen.
Idén már azokat is érinti, akik határozott idejű munkaszerződéssel rendelkeznek. Végül, a munkahely és bejelentett állandó lakcíme között minimum 60 kilométer távolság legyen, vagy a tömegközlekedéssel történő be és hazautazás haladja meg a 3 órát napi viszonylatban.

Kockázati biztosítás esetében nőtt az adható összeg, mivel annak a maximuma, a mindenkori minimálbér 30 százaléka. Mivel a minimálbér 138000 forintra növekedett, így az adható összegnek jelenleg a maximális értéke 41400 forint.

Végül a diákhitel adható összege is változott. Mint tudjuk, a diákhitel törlesztésre adómentesen adható összeg, a mindenkori minimálbér 20 százaléka, ami jelen állapot szerint 27600 forintot jelent. Természetesen ennek keretében maximum a diákhitel törlesztőjének összege adható, tehát ha az nem éri el a maximális értéket, akkor értelemszerűen kevesebbet kell adni.
Ha továbbra is bizonytalanok vagyunk a béren kívüli juttatások terén, érdemes felkeresni a MADS Work Kft.-t, akik segítséget tudnak nyújtani mindezen kérdésekben, továbbá lehetőség van náluk igénybe venni a munkaerő-kölcsönzés és munkaerő közvetítés szolgáltatásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.

2019. Május 13. 10:00, hétfő | PR

Lelepleződtek a jubiláló Open Road Fest titkai

Vidám hangulatú Sajtótájékoztatón leplezték le a Harley-Davidson Open Road Fest attrakcióit. Az eseményen a rockzene hazai kiválóságai is képviseltették magukat.

2019. Május 09. 14:37, csütörtök | PR

Felújították a szlovák oktatási központot

Szlovák tanítási nyelvű óvodát, iskolát, gimnáziumot és kollégiumot újított fel a Jánosik és Társai Kft. Budapesten.