Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Szeptember 27. 17:01, csütörtök | PR

Béren kívüli juttatások 2018-ban

Béren kívüli juttatások 2018-ban

A béren kívüli juttatások alakulása az idei évben sokszor volt beszédtéma, ezért összeszedtük, hogy milyen béren kívüli juttatásokra van lehetőség 2018-ban.

A béren kívüli juttatások közé számítanak:

• Erzsébet-utalvány,
• a munkahelyi étkeztetés,
• a helyi bérlet, az iskolakezdési támogatás,
• a vállalati üdültetés,
• az iskolarendszerű képzés,
• az önkéntes nyugdíjpénztári és az egészségpénztári munkáltatói hozzájárulás,
• a hivatali, üzleti utazáshoz kapcsolódó étkezés, szolgáltatás,
• az üzleti célú telefonszolgáltatás,
• a személybiztosítási díj,
• az üzleti-, illetve a csekély összegű ajándék

A béren kívüli juttatások adóterhe kisebb lesz: 40,71 százalékos, mivel az EHO 2018-ban a már elfogadott szabályok alapján 19,5 százalékra mérséklődik. A fenti juttatások továbbra is korlátlanul biztosíthatóak a munkavállalók részére, természetesen, ha az megfelel a törvényben foglaltaknak. Ezt minden esetben ellenőrizni kell. A készpénzben adható 100000 forint esetében 34,22 százalékos közteherviselés a fizetendő, valamint a SZÉP kártya esetében is ugyanez a százalékos mérték a kötelező 450000 Ft-ig.

Lakhatási szerződéssel kapcsolatban van pár nagyon fontos kitétel, aminek meg kell felelnie az igénylőnek. A munkaviszony létrejöttét megelőző 1 éven belül, illetve a támogatás nyújtása alatt a munkavállaló ne rendelkezzen haszonélvezeti joggal nem terhelt, valamint 50 százaléknál nagyobb mértékű lakás tulajdonjoggal a munkahely 60 kilométeres körzetén belül, továbbá a munkahelytől számított 60 kilométeres sugarú körben nem lehet állandó lakóhelye, vagy a munkavégzés helye és az állandó lakóhely közötti napi oda-vissza utazás több időt vegyen igénybe tömegközlekedéssel, mint 3 óra. A munkavállaló minimum, heti 36 órás munkaviszonnyal kell, hogy rendelkezzen.
Idén már azokat is érinti, akik határozott idejű munkaszerződéssel rendelkeznek. Végül, a munkahely és bejelentett állandó lakcíme között minimum 60 kilométer távolság legyen, vagy a tömegközlekedéssel történő be és hazautazás haladja meg a 3 órát napi viszonylatban.

Kockázati biztosítás esetében nőtt az adható összeg, mivel annak a maximuma, a mindenkori minimálbér 30 százaléka. Mivel a minimálbér 138000 forintra növekedett, így az adható összegnek jelenleg a maximális értéke 41400 forint.

Végül a diákhitel adható összege is változott. Mint tudjuk, a diákhitel törlesztésre adómentesen adható összeg, a mindenkori minimálbér 20 százaléka, ami jelen állapot szerint 27600 forintot jelent. Természetesen ennek keretében maximum a diákhitel törlesztőjének összege adható, tehát ha az nem éri el a maximális értéket, akkor értelemszerűen kevesebbet kell adni.
Ha továbbra is bizonytalanok vagyunk a béren kívüli juttatások terén, érdemes felkeresni a MADS Work Kft.-t, akik segítséget tudnak nyújtani mindezen kérdésekben, továbbá lehetőség van náluk igénybe venni a munkaerő-kölcsönzés és munkaerő közvetítés szolgáltatásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat