Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Április 18. 08:16, szombat | Bulvár
Forrás: mti

Bob Dylan újabb meglepetésszámmal jelentkezett

Bob Dylan újabb meglepetésszámmal jelentkezett

Három hét alatt már a második új meglepetésszámmal jelentkezett az irodalmi Nobel-díjas Bob Dylan.

A The Rolling Stone magazin szerint ez arra utalhat, hogy a zenész, akinek utoljára nyolc éve jelent meg új dalokat tartalmazó lemeze, most ismét egy új albumon dolgozik.

A március 27-én közzétett, 17 perces nagy ívű amerikai ballada, a Murder Most Foul után Dylan az I Contain Multitudes című számmal lepte meg rajongóit. A Walt Whitman költeményét idéző dal sokkal rövidebb az előzőnél - négy és fél perces - és minimális hangszereléssel, gitár és cselló kíséretében szólal meg, ütősök nélkül.

A dal szövege tele van kulturális hivatkozással, idézettel, szójátékkal. Tiszteleg David Bowie, Edgar Allan Poe, az ír költő, Anthony Raftery és William Blake előtt is.

Az új dalt ismét minden előzetes bejelentés nélkül, éjfélkor tette hozzáférhetővé. Egyelőre nem tudni biztosan, hogy a rövid idő alatt közzétett két új dal előfutára-e egy következő Dylan-albumnak.

A zenész legutóbb 2012-ben jelentetett meg új számokból álló korongot, amely a Tempest címet kapta, azóta három feldolgozásanyagot tett közzé és újabb darabokkal gazdagította kiadatlan stúdiófelvételeit tartalmazó sorozatát.

Címkék: bob dylan, meglepetés, zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára