Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2017. Március 29. 11:39, szerda | Helyi

Bohumil Hrabal emléktábláját avatták a Soproni Sörgyárnál

Bohumil Hrabal emléktábláját avatták a Soproni Sörgyárnál

Az emléktáblát Hrabal soproni tisztelői és a HEINEKEN Hungária avatta fel.

Hrabal, író és sörkedvelő nagybátyja, Pepin bácsi határszélen tett látogatásának legkedvesebb emlékét, a Soproni Sörgyárban tett látogatását vetette papírra egyik novellájában. A táblaavatást követően a Soproni Sörgyár története című kiadványt is bemutatták, amely a gyár 120 éves történetét foglalja össze.

A Soproni Sörgyár örömmel fogadta Hrabal soproni tisztelőinek kezdeményezését, hogy a budapesti Hrabal emléktáblát követően, a 120 éves múltra visszatekintő soproni üzem is büszkélkedhessen egy igazi sörbarát védjegyével.

Bohumil Hrabal írásai, és az azokból készülő színdarabok és filmek Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen az általa megrajzolt világ megtöri a hétköznapi szürkeséget. Karakterei, melyeket gyakran csehországi kocsmák vendégköre ihletett izgalmas egyéniségek egy színes, cifra világban.

A Soproni Sörgyár története című könyv összeállítása Horváth Róbertnek, a Soproni Sörgyár dolgozójának köszönhető. „A Soproni Sörgyár története című könyv lényegében egy bemutató és összefoglaló írás a sörgyár múltjáról, nagyobb korszakairól és érdekes történeteiről. 120 év alatt rengeteg izgalmas esemény történik egy ilyen nagy sörgyár életében, kiemelhetem akár az 1900-as évek elején zajló sörpanamát, amely adóhatósági büntetéssel zárult. A könyv Sopron város elmúlt évszázadába is nyújt egy kis betekintést, hiszen a város és a sörgyár élete mindig is összefonódott.” – ismertette Horváth Róbert a könyv tartalmát.

Az exkluzív kiadvány kereskedelmi forgalomban a Geopen könyvesboltban (III. kerület, Bécsi út 65.) illetve a cég webáruházában kapható (geopen.hu). A webes vásárlók 20 százalékos kedvezményt kapnak a fogyasztói árból. A kiadvány ISBN száma: ISBN 978-615-5331-87-9.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein belül.

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.