Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Július 30. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Csak forralva iható a vezetékes víz három dél-somogyi településen

Csak forralva iható a vezetékes víz három dél-somogyi településen

Forralás nélkül nem iható a víz három dél-somogyi településen, szerdától lajtos kocsikkal szállítják a vizet Barcsra, Drávaszentesre és Somogytarnócára, miután hétfőn baktériumos szennyezettséget találtak a hálózatban.

A BarcsMédia arról számolt be, hogy amint a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. tájékoztatta az önkormányzatot az ivóvíz baktériumos fertőzöttségéről, azonnal megkezdődött a lakosság értesítése rádión, interneten és telefonon keresztül. Barcson szórólapokon is tájékoztatták a lakosságot, az önkormányzat a nagyobb intézményekbe, az idősotthonba és az óvodába palackozott vizet küldött.

Karvalics Ottó (Fidesz-KDNP) polgármester utasítást adott a közkifolyók elzárására és azonnali tájékoztatást kért a szolgáltatótól, hogy mitől és miért szennyezett a barcsi ivóvíz, de egyelőre csak feltételezések vannak. A polgármestert a megyei tisztifőorvos arról tájékoztatta, hogy péntekre várható vizsgálati eredmény.

Varga Tibor, a Nagyatádi Járási Hivatal közegészségügyi felügyelője a portál kérdésre elmondta: a vízben talált baktériumok bélgyulladást, hasmentést okozhatnak. Takarításra, mosdásra, mosásra, WC-használatkor továbbra is fel lehet használni, másra azonban csak 15 perces forralás után.

Gyarmati Judit, a DRV Zrt. kommunikációs referense az MTI érdeklődésére elmondta: a közegészségügyi hatósággal egyeztetve, a legkisebb közegészségügyi kockázatot is megelőzve rendeltek el szükségvízellátást. A vízminőség helyreállítása érdekében átmossák, fertőtlenítik a hálózatot. Ez várhatóan a héten befejeződik, majd egy újabb mintavétellel ellenőrzik a víz minőségét.

Az átmeneti időszakban három tartálykocsi reggel 8 és este 8 óra között folyamatos körjáratozással biztosít kiváló minőségű vizet a drávagárdonyi vízműtelepről.

A korlátozás mintegy 12 ezer embert érint.

Címkék: somogy, víz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.