Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Július 10. 08:37, szerda | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Csaknem 50 éve lejárt húskészítményre bukkantak az ellenőrök

Csaknem 50 éve lejárt húskészítményre bukkantak az ellenőrök

Kína már ebben is élen jár...

Bizonyosan minden idők eddigi rekordját sikerült megdönteni a lejárt szavatosságú élelmiszerek terén Kínában. Az ellenőrök 46 éve lejárt csirkehúst találtak. Nagy mennyiségű forgalmazásra szánt fagyasztott húst foglaltak le, amelynek többségét csirkehús alkotta. Az áru valószínűleg Vietnámból származott. A fagyasztott áruk között olyan termékekre bukkantak, amelynek szavatossági ideje közel fél évszázada lejárt – számolt be róla az Új Kína nevű hírügynökség jelentése alapján a tvnoviny.sk.

Az ellenőrők a csempészek elleni közdelem részeként tartottak nagy ellenőrzést, a lefoglalt árut Kína dél-nyugati részén találták. A legrosszabb állapotban a csirkelábak voltak, ami Kínában ínyencségnek számít.

A csempészek hidrogén-peroxiddal és más vegyszerekkel kozmetikázták a húsokat, amivel a baktériumokat és a rothadást próbálták távol tartani.

Címkék: kína, színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.