Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Május 10. 13:15, szerda | Belföld
Forrás: mti

Cserbenhagyta két férfi egy halálos baleset áldozatát

Cserbenhagyta két férfi egy halálos baleset áldozatát

Halálos közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészég két férfi ellen, akik elgázoltak egy kerékpárost, majd magára hagyták

- tájékoztatta a vádhatóság szerdán az MTI-t. A Baranya Megyei Főügyészség közleményében azt írta: a két vádlott 2016 októberének egyik estéjén az ormánsági Kórósból Szaporca felé autózott.

A vád szerint a kocsit óránkénti 70 kilométeres sebességgel vezető sofőr indokolatlanul áttért a menetirány szerinti bal oldalra, majd az onnan érkező biciklist vészfékezés után, azonban így is mintegy 50 kilométeres óránkénti sebességgel elütötte.

A két férfi megállt, de nem nyújtott segítséget a sérült, árokba zuhant kerékpárosnak, a balesetről nem értesítették a mentőket, a rendőrséget, hanem továbbhajtottak és hazamentek - ismertették.

Az ügyészség kiemelte: a kerékpáros a baleset után néhány perccel meghalt, ezért életének megmentésére akkor sem lett volna lehetőség, ha azonnal szakszerű ellátásban részesül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott