Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. November 23. 10:55, hétfő | Helyi sport
Forrás: sopron.hu, fotó: Tóth Zsombor

Csik Ferenc Emlékverseny

Csik Ferenc Emlékverseny

37. alkalommal rendezték meg a Dr. Csik Ferenc emlékversenyt Sopronban, mellyel az 1936-os berlini olimpián 100 méteres gyorsúszásban olimpiai aranyérmet nyert kiváló úszónak kívánnak méltó emléket állítani.

Dr. Csik Ferenc Olimpiai Bajnok tiszteletére rendezett úszóverseny az eddigi emlékversenyek folytatásaként méltó emléket állít a kiváló gyorsúszónak, egyben versenyzési lehetőséget biztosít az úszósport kedvelőinek. A szombat- vasárnapi versenyen csaknem 400 versenyző ugrott vízbe.

A szervezők kiemelten fontosnak tartják a már hagyományos emlékverseny folytatását, így alkalmanként több száz versenyző elé lehet példát állítani, hogy méltó utódai lehessenek a nagyszerű sportembernek - erről is szólt a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatójának, Rádonyi Lászlónak köszöntője, aki részletesen is ismertette dr. Csik Ferenc példamutató életpályáját.

Dr. Simon István alpolgármester köszöntőjében a sport fontosságát hangsúlyozta, kiemelte Csik Ferenc példája erőt ad és kitartásra bátorít minden sportolót. Sopron városa új, minden szempontból korszerű uszodafejlesztés előtt áll, ami a vízisportokban való megerősödését eredményezi a soproni sportoló ifjúságnak.

Az idei Csik Ferenc Emlékverseny alkalmával tizedik alkalommal rendezik meg a SOPRON-CHALLENGE-et. Ez egy olyan versenyszám, amelyikben 8 lány-, ill. 8 fiúversenyző kerül be, a 33 1/3 méteres gyorsúszásban elért időeredményeik alapján. Az abszolút kategóriában ( korosztály nélkül ) 8 legjobb időt elért versenyző küzdhet meg egymással.

Az emlékverseny Sopron Megyei Jogú Város Sportfelügyeleti Csoport, a Soproni Úszók Baráti Köre Sportegyesület és a Széchy Tamás Sportiskola Sopron közös szervezésében, a Soproni Vízmű Zrt. támogatásával valósult meg.

sopron.hu, fotó: Tóth Zsombor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.