Városlista
2020. április 6, hétfő - Vilmos, Bíborka

Hírek

2020. Március 20. 08:33, péntek | Helyi
Forrás: index.hu

Csökkenhetnek az ingatlan és albérlet árak Sopronban

Csökkenhetnek az ingatlan és albérlet árak Sopronban

Sopronban is elhozhatja az ingatlanárak csökkenését a koronavírus. Az ingatlanközvetítők nagyon nehéz helyzetbe kerülhetnek, akár teljesen be is fagyhat egy időre a piac.

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a koronavírus letaglózó hatásai a gazdaság szinte minden szegmensében jelentkeznek, így nem ússza meg az ingatlanpiac sem, főleg nem Sopronban.A pontos adatokra még várni kell és sok a bizonytalanság is a képletben, de az utóbbi pár hét trendjei és fejleményei alapján a nagyobb piaci szereplők már előre tudnak jelezni bizonyos folyamatokat.

"Mostantól új korszak jön a lakáspiacon"címmel adott ki közleményt az ingatlan.com. Balogh László, a portál gazdasági szakértője azt mondta, a járvány hatása gyorsan begyűrűzött a mindennapokba, az élet nem állt meg, de alapvető változásokat hozott az új helyzet. Ezzel az általunk megkérdezett többi szakértő is egyetértett, sőt, egyesek azzal számolnak, hogy egy időre a piac is befagyhat.

Sokan lesznek most olyanok, akiknek eddig nem volt nagyon sürgős az eladás, ezért adott esetben hónapok óta nem engedtek egy magasabb árból. Most viszont vissza fogják hívni a korábban alacsonyabb ajánlatot tevő érdeklődőket, hogy mégiscsak odaadják annyiért". Balogh László is kiemelte a vevői oldal jó lehetőségeit: az Ingatlan.com közleménye szerint a most következő átmeneti időszakban azoknak áll a világ, akik vevőként mégis a piacon maradnak, ők ugyanis

ALKALMI VÉTELEKET FOGHATNAK KI AZOKNÁL AZ ELADÓKNÁL, AKIKNEK MUSZÁJ GYORSAN TÚLADNIUK AZ INGATLANJUKON.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 06. 14:29, hétfő | Helyi

Ausztria elkezd enyhíteni a szigorításokon

Sebastian Kurz (ÖVP) szerint Ausztriában az első üzletek fokozatosan kinyithanak már április közepén.

2020. Április 06. 10:23, hétfő | Helyi

Kezdődik a szúnyoggyérítés

Pénteken kezdődik a katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítés. A szakemberek első lépésként biológiai eljárással lépnek fel a lárvák ellen.

2020. Április 05. 08:05, vasárnap | Helyi

Korlátozással látogatható a soproni piac

A piac az alapvető élelmiszereket (hús-és hentesárut, zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket, tojást)valamint növényvédő szert árusító üzletei időtartam korlátozással, 2020. április 4. napjától 6-14 óráig tartanak nyitva

2020. Április 04. 09:34, szombat | Helyi

Vigyázat csalók a városban !

A koronavírus-járvány okozta helyzetet kihasználva csalók is megjelentek Sopronban, akik visszaélnek az idősek jóhiszeműségével!