Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Július 08. 15:16, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Diákbarát autók

Diákbarát autók

Milyen a tökéletes kocsi? A kérdés, ami gyakorlatilag végig kíséri az életet. S a dilemma, amire életszakaszonként más és más felelet szolgál.

Teljesen magától értetődik, hogy diákként eltérőek a felmerülő elvárások, mint mondjuk húsz évvel később. De mégis akkor mire érdemes figyelni?

A megbízhatóság mindenek felett lényeges!

A CarVertical segítségével pillanatok alatt kiderülhet, hogy a kiszemelt négykerekű mögött milyen élettörténet áll. A jármű históriája roppantul érdemleges. Viszont akadnak olyan szituációk, amikor jobb biztosra menni, és utánajárni a tényszerű jelentésnek, amiből hiánytalanul kiderülnek a legapróbb részletek.

Hiszen diákként nagy a valószínűsége annak, hogy azok a kocsik kerülnek a figyelem célkeresztjébe, amik ár/érték arányban megfelelőek. A használt piac folyamatosan bővül, tehát mindig van új a nap alatt. Ám az is tény, hogy a várható kiadások mértékében óriási különbségek tapasztalhatóak.

Az ugyanis nyilvánvalóan nem mond eleget az adott járműről, hogy aktuálisan mennyibe kerül. Ami még ennél is fontosabb kérdés, hogy milyen állapotú a szerkezet, kell-e további javíttatással, karbantartással számolni stb. Pontosan ezért jó taktika alaposan utánaérdeklődni a szimpatikus járgánynak. Ehhez egyetlen információra, az alvázszámra van szükség, és tadam máris feltárulhat az igazság.

A járműtörténeti elemzés nem kispályás. A szervizeltetésre vonatkozó információk, a kártörténettel kapcsolatos adatok, a futott kilométerek és a korábbi tulajdonosok száma épp úgy napvilágra kerülnek, mint az adott széria típushibái, vagy éppen a körözési adatbázisok ellenőrzése. Az ilyen módon lekért járműsztori nem meghamisítható, a színtiszta tényeket tartalmazza, amik alapján a biztonságos vásárlás borítékolható.

A múltban turkálás helyett jöjjön inkább a száguldás a jövőbe!

Meglehet, hogy már-már haszontalannak tűnik a múltban búvárkodás, de használt autóvásárlásnál nagyon megéri erre némi időt szánni. A myfreewin.com oldalon néhány kattintás után kiderülhet minden turpisság. Pontosabban jobb esetben fény derülhet a makulátlan előzményekre. Garanciális állapot, gyártási ország, javítási előzmények? Semmi sem maradhat rejtve a dekóder szemei elől!

A megalapozott döntés egyetlen ismérve a tájékozódás. Ahogy a régi mondás tartja a részletekben bújik meg az ördög. Ha a legapróbbnak tűnő információk is megbízhatóságról tanúskodnak, akkor a kocsi átment a vizsgán. Legalábbis, ami a múlt analizálását illeti.

A látszat csalhat. A rendbe hozott, újszerű állapotú járgány komoly problémákat tartogathat, ha a megelőző években baleset(ek) részesévé vált. Sok esetben ezek a gócok csak jóval a vásárlás után bukkannak fel. Jöhet a szerelőhöz rohangálás, a kivizsgálás és a hideg zuhany. A nem egyszer horribilis szervizeltetési díjak láttán egészen más megvilágításba kerül az autó ára. Ami lehet, hogy akkor, ott kedvezőnek hatott, ám utóbbi fejlemények nyomán az üzlet több, mint ráfizetéses.

Még jó, hogy ezeket a kellemetlenségeket egy az egyben ki lehet kerülni.

A fent említett módokon pár perc leforgása alatt pont kerülhet a dilemmák végére. A biztonság borítékolása után pedig jöhetnek az egyéb, választást befolyásoló szempontok. Ha a megbízhatóság megkérdőjelezhetetlen, akkor onnantól fogva nincs más hátra, mint előre.

A kiszemelt, minden elvárásnak és elképzelésnek megfelelő használt jármű aztán hosszú éveken át hűséges négykerekű társként szolgálhat: váratlan, múltból felbukkanó negatív meglepetések és kényelmetlenségek nélkül!

Címkék: autó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.