Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. December 31. 06:44, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Drágább üzemanyagárakat hoz a január

Drágább üzemanyagárakat hoz a január

A 2 százalékpontos áfa-emelés miatt drágulnak az üzemanyagok.

A holtankoljak.hu számításai szerint az áfaemelés hatására a mostani árakhoz képest mintegy hat forinttal, 406-408 forintra nő a benzin átlagára, míg a gázolaj ára 4 forinttal, 426-428 forintra emelkedik.

A MOL múlt héten emelte bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin literenkénti árát, a gázolaj ára nem változott. A január elsejétől érvénybe lépő adóemelések hatására már vasárnap újabb emelésekre kell készülni.

Közben súrolja a 100 dolláros szintet az amerikai könnyűolaj hordónkénti jegyzése a szabadpiacon, ezzel sorban a harmadik évét is emelkedéssel zárhatja. A közel-keleti feszültség nem javul, mely a legrosszabb szcenárió szerint akár az országból származó szállítmányok megakadását is okozhatja, miközben az élénkülő amerikai gazdaságban növekszik a nyersanyag iránti kereslet.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: üzemanyag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.