Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Április 15. 05:01, vasárnap | Belföld
Forrás: police.hu

Egy nap alatt négy betörő, egy orgazda

Egy nap alatt négy betörő, egy orgazda

A salgótarjáni nyomozók beazonosították és elfogták a salgótarjáni és a ceredi betörőket.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói április 13-án fogták el több, a közelmúltban elkövetett betöréses lopás és más bűncselekmények feltételezett elkövetőit.

Egy állampolgár tett bejelentést április 6-án, miszerint egy salgótarjáni lakásba ismeretlen személyek betörtek. A rendőrök a nyomozás eredményeként beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható T. Martin 22 éves és Sz. Tibor 19 éves salgótarjáni lakosokat, akik a bejelentést megelőző időben a lakás ajtaját – a tulajdonos távollétében – befeszítették és onnan két televíziót tulajdonítottak el. A rendelkezésre álló adatok alapján a két férfi a készülékeket egy 29 éves mátraszelei férfi részére értékesítette.

A rendőrök a három férfit a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították, T. Martint és Sz. Tibort lopás vétség, míg Sz. R. Bélát orgazdaság vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A nyomozók lopás vétség kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként az előállított D. A. Ferenc 27 éves salgótarjáni lakost, aki a beszerzett adatok alapján április 4. és április 6. közötti időben – azzal a céllal, hogy onnan különböző tárgyat tulajdonítson el – berúgta egy salgótarjáni lakás ajtaját és oda bement. A férfi a lakásba kutatás végzett, de onnan nem tulajdonított el semmit.

A nyomozók beazonosították és a rendőrkapitányságra előállították azt a 14 éves fiút is, akit lopás bűncselekmények és rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként. A fiatalkorú megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. április 13-át megelőző időben egy ceredi családi ház bejárati ajtajának üvegét betörte és az ingatlanból rádiós magnót, hősugárzót, hajsütővasat, számológépet és egyéb használati tárgyakat tulajdonított el. A fiú februárban egy ceredi italbolt ablakát feszítette be, majd azon át a helyiségbe bemászott és az ott talált lemezkazettából nagy összegű készpénzt vett magához. A fiatalkorú pár nappal ezt megelőzően Szilaspogonyban, egy önkormányzat tulajdonát képező – egyedi, fából készült – buszmegálló oldalsó borítását is megrongálta.

A salgótarjáni nyomozók a megtartott házkutatások során a bűncselekményekből származó tárgyak egy részét lefoglalták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.