Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. November 19. 10:51, csütörtök | Helyi

Egymillió forinttal segíti a GYSEV CARGO Zrt. soproni Fogyatékos Gyermekek Otthonát

Egymillió forinttal segíti a GYSEV CARGO Zrt. soproni Fogyatékos Gyermekek Otthonát

Az áruszállító vasútvállalat vezetőinek döntése értelmében a cég idén év végén nem ad ajándékot üzleti partnereinek.

Az erre szánt összeget a vállalat jótékony célra fordítja és a gyermekotthont segítő Tómalom-Híd Alapítványnak utalja át.

A GYSEV CARGO Zrt., mint a régió egyik meghatározó nagyvállalata, 2011-es megalapítása óta felelős, tudatos vállalatként tevékenykedik. Az áruszállító vasúttársaság számára is fontos a társadalmi felelősségvállalás. Ezért is döntött úgy a vállalat, hogy idén év végén a partnereknek szánt ajándékokra fordított összeget inkább jótékony célra költik.

„A korábbi években is támogattuk már a Fogyatékos Gyermekek Otthonát. Tudjuk, hogy az az összeg, amit az intézményt támogató alapítvány számlájára utalunk, eléri célját, hiszen az intézményben élő, nehéz sorsú fiatalokon és embertársainkon segítünk” – mondta az átadás kapcsán Skála János, a GYSEV CARGO Zrt. vezérigazgatója.

A Fogyatékos Gyermekek Otthona ápolást, gondozást és intézményi ellátást biztosít többek között fogyatékos, gyengén látó, vak, hallássérült, mozgáskorlátozott és pszichiátriai kezelésre szoruló gyermekek számára. Az intézmény nevében Dr. Baikó Erzsébet vette át az egymillió forintos adományt. Az intézményvezető köszönetet mondott a vasútvállalat vezetőinek az önzetlen segítségnyújtásért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.