Városlista
2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Február 20. 07:19, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Egyre több magyar üdül saját horvátországi nyaralóban

Egyre több magyar üdül saját horvátországi nyaralóban

Egyre több magyar tölti horvátországi nyaralását saját vagy rokonai, barátai tulajdonában lévő ingatlanban – derül ki a horvát statisztikai hivatal most publikált, 2011-es összesített adataiból.

Horvátországban saját hétvégi házban vagy nyaralóban 374 ezer turista összesen 5,8 millió éjszakát töltött az elmúlt évben. A vendégek csaknem 42 százaléka hazai, 58 százaléka pedig külföldi volt, a vendégéjszakákban azonban több mint 55 százalékot képvisel a hazaiak aránya, a külföldieké 45 százalékot jelent.

A statisztikai mérés azokat az ingatlanokat érinti, amelyek saját vagy családi, rokoni, baráti tulajdonban vannak, így az itt éjszakázók nem fizetnek szállásdíjat.

A külföldiek közül a legtöbb vendégéjszaka a szlovéneké, az összesített adat 45,8 százaléka jut rájuk, a második helyen a németek állnak 12,3 százalékkal. Az összes külföldi közül 5,4 százalék bosznia-hercegovinai volt, 5,3 százalék osztrák, míg az ötödik helyen, 5,1 százalékos részesedéssel a magyarok állnak.

A múlt évben 6 százalékkal, 16,2 ezerre nőtt azoknak a magyaroknak a száma, akik családi, baráti tulajdonú ingatlanban nyaraltak Horvátországban. Az ott eltöltött idő hossza 12 százalékkal, 132,9 ezer éjszakára növekedett – olvasható ki a horvát statisztikai adatokból.

mno / MTI

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 18. 12:02, szerda | Belföld

A Balaton megóvásáért indult ökológiai és kulturális programsorozat

A Balaton megóvása érdekében ökológiai-kulturális programsorozat indult, amely a tervek szerint 2023 után is folytatódik.

2022. Május 18. 10:01, szerda | Belföld

Egyéves gyerekük mellett rejtegette a drogot a házaspár - Videó

Az apát és az anyát lakásukban fogták el a miskolci nyomozók, míg a drogbizniszben alattuk álló díler kezén az utcán kattant a bilincs.

2022. Május 18. 08:12, szerda | Belföld

Halálos baleset történt Jászszentlászló közelében

Meghalt egy férfi, aki autójával letért az útról, egy fának csapódott, majd felborult Jászszentlászló közelében kedd délután - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

2022. Május 18. 08:00, szerda | Belföld

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.