Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 01. 07:17, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Egyre többen fizetik neten keresztül számláikat

Egyre többen fizetik neten keresztül számláikat

Évről évre egyre többen fizetik be elektronikusan a közüzemi számláikat, tavaly a befizetési tranzakciók száma 33 százalékkal mintegy 4,4 millióra emelkedett a Díjneten.

A rendszeren keresztül kifizetett számlák összege éves átlagban havi 3,5 milliárd forint volt, az elmúlt év utolsó hónapjaiban már elérte a havi 4 milliárd forintot - közölte a cég az MTI-vel.

Az elmúlt évben csaknem 10 százalékkal, 608 ezerre emelkedett a Díjnet regisztrált ügyfeleinek száma. A társaság elektronikus számlakezelési szolgáltatásán keresztül bemutatott számlák száma 18 százalékkal, 7,3 millióról 8,6 millióra emelkedett 2017-ben, ezeknek több mint felét a rendszeren keresztül fizették ki az ügyfelek. Tavaly négy új szolgáltató csatlakozott a Díjnethez, amelyen keresztül ma már 27 számlakibocsátót érhetnek el a befizető ügyfelek.

A Díjnet Zrt. közölte: tavaly a legtöbb számlát a Díjbeszedő Holding Zrt., a Magyar Telekom Nyrt., a UPC Magyarország Kft., az NKM Földgázszolgáltató és a FŐTÁV Zrt. küldi a rendszeren keresztül. A UPC ügyfeleinek 28 százaléka kezeli számláit a Díjneten, a Díjbeszedő esetében 22, míg a FŐTÁV ügyfélkörében 13 százalék ez az arány.

Bár a csekkfizetés még sokáig része marad a hazai számlázási kultúrának, évről évre dinamikusan hódít az elektronikus számlakezelés a hagyományos módszerekkel szemben - mondta Garamszegi Tamás, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója, hozzátéve, ebben az évben várhatóan további jelentős szolgáltatók csatlakoznak majd a rendszerükhöz.

A Díjnetet használók a számlákat elektronikus formában kapják, amelyek beérkezéséről e-mailben figyelmezteti őket a rendszer. A számlák kiegyenlítésére számos lehetőség van: a rendszeren belül bankkártyás és mobiltelefonos fizetéssel, internetbanki átutalással, illetve csoportos beszedési megbízással, ezen kívül pedig a szolgáltató felé történő egyedi átutalással is végrehajtható ez a művelet. A Díjnet emellett biztosítja a múltbéli fizetési tranzakciók megtekintését és a számlák letöltését a bemutatásukat követő legalább 18 hónapig.

A számlabemutatás során a szolgáltató a Díjnet rendszerén, elektronikus formában teszi elérhetővé az aktuális számláját, ettől kezdve azt az ügyfél bármikor megtekintheti, illetve rendezett formában visszakeresheti.

A 2007-ben alapított Díjnet Zrt. Magyarország egyik vezető független e-számlakezelési szolgáltatója, amely 51 százalékban a Takarék Csoport, 49 százalékban a Magyar Posta tulajdonában áll. A társaság ingyenes szolgáltatás keretében egyetlen felületen teszi lehetővé különböző - közüzemi, telekommunikációs és biztosítási - szolgáltatók magánügyfelei számára, hogy számláikat elektronikus formában tekintsék meg, illetve egyenlítsék ki.

A Díjnet az utolsó lezárt pénzügyi évében, 2016-ban 603 millió forintos nettó árbevétel mellett 66 millió forint adózott eredményt ért el.

Címkék: fizetés, internet, számla

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére