Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2022. Március 24. 11:09, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/fotó: police.hu

Elfogtak egy anya-lánya párost, amely nőket kényszerített prostitúcióra

Elfogtak egy anya-lánya párost, amely nőket kényszerített prostitúcióra

Elfogtak egy anya-lánya párost, amelynek tagjai több magyar nőt prostitúcióra kényszerítettek - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

Az ügyben egyebek mellett emberkereskedelem bűntettének gyanúja miatt folyik eljárás.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy 45 éves szegedi nő és 26 éves lánya arra vett rá nőket, hogy prostitúciós tevékenységet végezzenek Szegeden, Budapesten és alkalmanként egyéb nagyobb vidéki városban. Ehhez lakásokat béreltek és megszervezték a nők utazását; az így megszerzett illegális jövedelem jelentős részét elvették tőlük.

A bűncselekmény elkövetésében segédkezett a nő fia is, aki a gyanú szerint 2021 augusztusa előtt a kizsákmányolt nőktől elvett pénzeket kriptovalutába fektette be azért, hogy a hatóságok elől elrejtse.

A KR NNI nyomozói kedden 6 órakor egyszerre négy helyszínen hajtottak végre kutatást Szegeden, amelyek eredményeként több mint 1 millió forint készpénzt, több mobiltelefont, táblagépeket, laptopokat, adathordozókat, továbbá zálogjegyeket és a prostituáltak bevételeit tartalmazó jegyzeteket foglaltak le. A bűncselekményből szerzett vagyonból a gyanúsítottak vásároltak két gépkocsit mintegy 20 millió forint, és egy lakást 26 millió forint értékben. A nyomozók vagyonvisszaszerzési eljárás során az ingatlant zár alá vették, a járműveket lefoglalták - tudatták.

A nyomozók az anya-lánya párost őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat emberkereskedelem és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt, míg a férfit pénzmosás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 11:03, péntek | Belföld

A szárazság miatt csökken a csemegekukorica termésátlaga

Ugyan továbbra is Magyarország Európa legnagyobb csemegekukorica-termelője, de az idei termésátlagok az aszály miatt, különösen az öntözetlen területeken jelentősen csökkennek,

2022. Augusztus 12. 09:03, péntek | Belföld

A kórházban támadt rá válófélben lévő feleségére egy férfi, letartóztatták

A bíróság elrendelte a letartóztatását egy férfinak, aki a székesfehérvári kórházban rátámadt válófélben lévő feleségére - tájékoztatta a Fejér Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

2022. Augusztus 12. 07:54, péntek | Belföld

Balesetet szenvedett egy siklóernyős a Hármashatárhegyi repülőtér közelében

Siklóernyősöket sodort el a szél a Hármashatárhegyi repülőtér közelében csütörtökön kora este - közölte D. Tóth Norbert, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére.

2022. Augusztus 12. 05:00, péntek | Belföld

A hétvégén is csak szórványosan várható csapadék

A hétvégén is csak szórványosan várható csapadék - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.