Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2021. November 22. 15:09, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Elítéltek egy áruházi kukkolót

Elítéltek egy áruházi kukkolót

Egy tatabányai áruház női mosdójában mobiltelefonnal készített jogtalanul felvételt a mosdót használó sértettekről egy férfi. A bíróság jogerős most ítélte el.

A vádirat szerint az elkövető március 8-án a tatabányai áruháznak a vásárlók részére fenntartott női mosdójába ment. A férfi a mosdókat elválasztó paravánok alatt először a tőle jobbra, majd a tőle balra lévő mosdó területére átdugta a mobiltelefonját, és azzal rögzítette két sértett nő WC használatát. Az egyik nő az átnyújtott mobiltelefont észrevette, ezért kiabálni kezdett, és megpróbálta a készüléket elvenni a férfitól, aki azt a paraván alatt visszarántotta – közölte az ügyészség közleményében.

Az elkövető a folyosón próbált menekülni, azonban a sértettek utána mentek, és a karjait megfogták. A férfi a sértettek, egy nekik segítő férfi és a biztonsági őr a rendőrség kiérkezéséig visszatartották.

A vádlott a sértetteknek a WC használata közbeni jogtalan felvételek készítésével jelentős érdeksérelmet okozott.

Az elkövető ezen kívül háromszor italt, egyszer nyakláncot és cipőt, egyszer powerbankot lopott két tatabányai üzletből. A cipőt úgy próbálta ellopni, hogy azt a próbafülkébe bevitte, arról az áruvédelmi eszközt csípőfogóval levágta, majd a cipőt a lábára felvette. A biztonsági szolgálat az áruházból távozni akaró férfit feltartóztatta.

A Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság 1 év 3 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki a férfira. A bíróság az ügyészség indítványára elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét. A büntetővégzés jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni