Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Január 30. 09:01, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Ellopott okosóra buktatta le a tolvajt

Ellopott okosóra buktatta le a tolvajt

Lopás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy 44 éves férfival szemben, aki tavaly novemberben ellopta az egyik orvos óráját a balatonfüredi kórházban.

A elkövető 2019. november 10-én délután beteglátogatóban járt a szívkórház intenzív osztályán, amikor észrevette az orvosnak a beteg melletti polcon felejtett, mintegy 100 ezer forint értékű okosóráját – számolt be az esetről az ügyészség.

Az orvos már délután észrevette, hogy hiányzik az órája, amelyet korábban ellátás közben kellett levennie, és mivel további kezelésre szorulókhoz ment, azt egy beteg melletti tárolópolcon hagyott.

Az ellopott óra azonban GPS-jelek kibocsátásával jelezni tudta a hollétét, így másnap, amikor az orvos a tolvaj balatonfüredi munkahelye előtt haladt el, érzékelte az óra jelét. Az orvos ezután értesítette a rendőrséget, a járőrök pedig a jeleket követték és rövidesen megtalálták az órát a 44 éves férfinél, majd visszaadták a sértettnek.
Az ügyészség tárgyalás mellőzésével az elkövető próbára bocsátását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.