Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 15. 08:37, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MTI

Elmaradt a soproni bravúr a Fenerbahce csarnokában

Elmaradt a soproni bravúr a Fenerbahce csarnokában

Az Uniqa-Euroleasing Sopron csaknem az egész meccsen vezetett, de végül kikapott a török Fenerbahce vendégeként szerdán a női kosárlabda Euroliga negyedik fordulójában.

Eredmény, 4. forduló, B csoport:
Fenerbahce (török) - Uniqa-Euroleasing Sopron 77-71 (14-18, 15-24, 20-14, 28-15)
------------------------------------------------------------------
A magyar csapat legjobb dobói: Johnson 20, Milovanovic 18, Krnjics 11

A 2009-ben Euroliga-negyedik Sopron - amely három forduló után egy győzelemmel és két vereséggel állt a B csoportban - vasárnap önbizalom-növelő sikert aratott az NB I-ben a címvédő Győr felett. A lendület kitartott Isztambulban is, ugyanis a nyitónegyed második felében a magyar bajnoki ezüstérmes a szerb Jelena Milovanovic révén átvette a vezetést, majd több mint négy percig nem kapott kosarat.
A folytatásban a honosított Krnjics Szara és a magyar-ausztrál Zavecz Hanna is belelendült, melynek köszönhetően a 18. percben óriási meglepetésre már 14 ponttal vezettek a vendégek (22-36). A törököknél az amerikai Cappie Pondexter és az ugyancsak olimpiai bajnok, Sopronban is megfordult Angel McCoughtry teljesen veszélytelen volt. A félidőben 29-42 volt az állás.
Fordulás után a Fenerbahce hat pontra csökkentette a hátrányát, ám Székely Norbert együttese nem roppant meg, ekkor már a nyáron érkezett amerikai Shenise Johnson is bekapcsolódott a magyar pontgyártásba. A 49-56-ról induló zárónegyedben aztán fokozatosan elolvadt a vendégek előnye, majd 3 és fél perccel a vége előtt kiegyenlített a triplákat szóró török gárda (67-67). A hátralávő időben egy 8-0-ás hazai roham végleg "megrogyasztotta" a magyarokat, akik már nem tudtak ismét visszakapaszkodni.
Az 1/3-as győzelmi mérlegnél tartó soproniak egy hét múlva a román Targovistét fogadják.
csütörtökön az A csoportban:
Rivas Ecopolis (spanyol) - HAT-AGRO UNI Győr 0.30

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: