Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Február 16. 05:02, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

Élőben közvetítették a neten egy szlovén férfi megkínzását

Élőben közvetítették a neten egy szlovén férfi megkínzását

Őrizetbe vette a szlovén rendőrség azt a két elkövetőt, akik hétfőre virradóra élőben közvetítették a Facebookon egy 26 éves fiatalember megkínzását,

a képsorok segítették a rendőröket a tetthely azonosításában, az elkövetők őrizetbe vételében - közölte a helyi sajtó. Az eset a délkelet-szlovéniai Krsko mellett, Podbocje településen történt. A rendőrség megállapította, hogy az áldozat és az elkövetők korábbról ismerték egymást, vasárnap este együtt ittak a helyi kocsmában. Szóváltásba keveredtek, majd a konfliktus erőszakba torkollott. Az áldozat másnap belehalt sérüléseibe.

A 20 és 29 éves tettesek - miután a rendőrség letartóztatta őket - azzal védekeztek, hogy alkohol befolyása alatt voltak. Cselekedetük súlyossága miatt akár 15 év börtönbüntetést is kaphatnak - írta a 24ur című szlovén napilap.

A közel fél órás brutális kínzást 250 ezren látták a közösségi oldalon, köztük sok fiatal.

A rendőrséget azonban az áldozat egyik barátja értesítette, a hatóságok pedig a világhálón lévő felvétel alapján azonosították a helyszínt. A fiatalember még élt, amikor kiérkezett a mentő, de másnap a kórházban belehalt sérüléseibe.

A szlovén pszichológusok és szakemberek az esetre hivatkozva arra figyelmeztettek, hogy a virtuális hálón keresztül egyre nagyobb mértékben terjed az erőszak.

A Facebook működtetői a videót csak azután távolították el az oldalról, hogy a rendőrség erre figyelmeztette őket.

Szakemberek szerint a Facebook egy automatikus algoritmuson keresztül megtalálja és eltávolítja a pornográf tartalmakat, ugyanakkor az erőszakos videókat egyenként ellenőrzi, és egy csoport mérlegeli azok eltávolítását. Ez pedig időigényes feladat - mondták.

A film, a tévé és az internet hatására mára az emberek félvállról veszik az erőszakot, az agressziót és az erőszakos halált.

A Dnevnik című napilap megjegyezte, hogy sokan például szendvicsmajszolás közben nézik, hogyan bombáznak le városokat. Az újság úgy vélte: ezért nem lehet azon csodálkozni, hogy akik látták az említett videót, nem tudták megállapítani, hogy az valódi volt-e. Lehet, hogy egyesek, akiknek nem bírta a gyomra a képeket, egyszerűen kikapacsolták a gépüket, míg mások arra gondoltak, hogy semmi közük hozzá - írta a lap.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.