Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. Szeptember 21. 16:38, hétfő | Helyi

Először került átadásra a Kanadai Sopron Alumni Emlékérem a Nyugat-magyarországi Egyetemen

Először került átadásra a Kanadai Sopron Alumni Emlékérem a Nyugat-magyarországi Egyetemen

Dr. Grátzer Miklós, a Soproni Alumni elnöke adta át az emlékérem két tiszteletpéldányát prof. Dr. Winkler András és prof. Dr. Faragó Sándor rektorok részére 2015. szeptember 18-án.

Az 1957-ben Kanadába kényszerült emigrálni 141 erdész hallgató, akiket a Brit Kolumbiai Egyetem fogadott be. A diákcsoport azonban nem feledkezett meg az Alma Materről és továbbra is ápolta a selmeci hagyományokat.

„A Vancouver-Sopron Alumni együtt maradt, közösséget alkotott. A szétszakadás után is úgy éreztem, a szív ugyanaz maradt” – mondta Dr. Grátzer Miklós.

Idén tavasszal elhatározta a Soproni Kanadai Alumni az emlékérem készítését, melyen az összefonódó juharlevél és tölgylevél képe látható, „Alma Materünk a kapocs ami összetart” gravírozott felirattal. Az Alumni eddig is sokat tett a magyar hallgatókért, többek között megalapították a Roller Kálmán és a Grátzer Miklós Ösztöndíjakat, melyekkel a kiemelkedő teljesítményű hallgatókat támogatják.

A Kanadai Soproni Alumni Emlékérem hallgatói kitüntetés olyan diákok részére, akik legtöbbet tesznek a hagyományok megőrzéséért. Az első hallgató jövőre veheti át az emlékérmet.


Címkék: nyme

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein belül.

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.