Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

Az incidens a brit főváros leglátogatottabb, turistákkal zsúfolt belső negyedében történt.

A rendőrség és a hadsereg beszámolói szerint a brit fegyveres erők egyik elitalakulata, a királyi családhoz kötődő rendezvényeken is gyakorta szereplő udvari lovasság - Household Cavalry - öt lova szabadult el és vágtatott végig a londoni belvároson, levetve lovasaikat.

Az egység a Buckingham-palota - III. Károly király első számú londoni hivatala - közelében, a Belgravia városrészben végzett gyakorlatokat, amikor a lovak egy építkezés zajától megijedve megvadultak.

Matt Woodward alezredes, a Household Cavalry lovassági ezredének parancsnoka szerda esti nyilatkozatában elmondta: nagy magasságból építési anyagok zuhantak közvetlenül a gyakorlatozó alakulat mellé, és emiatt az egység lovai ijedt vágtatásba kezdtek.

A lovas alakulat az uralkodó júniusban esedékes hivatalos születésnapi ceremóniája, a Trooping the Colour rendezvényeinek előzetes próbáira készült.

Az egységből elszabadult lovak London zsúfolt belvárosi utcáin végigvágtatva embereket sodortak el és járművekben - köztük egy városnéző buszban - okoztak jelentős károkat.

A londoni mentőszolgálat szerda esti beszámolója szerint három helyszínről négy sérültet kellett kórházba szállítani. Hárman közülük katonák, akik leestek a megbokrosodott lovakról, a negyedik sérült egy civil kerékpáros.

A mentők szerint egyikük állapota sem életveszélyes.

Az öt lovat délutánig sikerült ismét befogni. Többet közülük járókelők, illetve rendőrök állítottak meg.

A lovak közül legalább kettő megsérült. A közösségi médiában megjelent felvételeken látszik, hogy az egyik ló testét vér borította.

A londoni tűzoltóság szerda esti beszámolója szerint az elszabadult lovakat drónok segítségével kutatták fel. Az egyiket csaknem tíz kilométerre az incidens helyszínétől, London keleti részében találták meg.

A brit hadsereg ismertetése szerint a Household Cavalry különösen nagy termetű, erős lovakból válogatja állományát, mivel az alakulat lovai rendszerint nehéz menetfelszerelésű katonákkal a hátukon vesznek részt hosszú ideig tartó ceremóniákon.

Fotó: Youtube

Címkék: london, lovak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 08:18, kedd | Bulvár

MTVA: nézettségi csúcsot döntött a magyarok nyitánya a labdarúgó-Eb-n

A magyar szurkolókon nem múlt a válogatott győzelme, hiszen rekordszámban követték a közmédia sport felületein nemzeti tizenegyünk első összecsapását.

2024. Június 17. 13:08, hétfő | Bulvár

Járványokat is okozhatnak a már megjelent új szúnyogfajok

2024. Június 17. 09:58, hétfő | Bulvár

Nem tűnt fel nekik a terelés

Az autópálya fenntartó MKIF Zrt. videóösszeállítással hívja fel a figyelmet a figyelmes vezetés fontosságára.

2024. Június 15. 11:02, szombat | Bulvár

Egyszülős Központ: 64 ezer apa neveli együtt élő társ nélkül a gyerekeit

Az utóbbi évtizedben jelentősen nőtt az egyedülálló apák száma Magyarországon: a felmérések szerint 64 ezer apa neveli együtt élő társ nélkül gyerekeit - közölte az Egyszülős Központ szombaton az MTI-vel.