Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Február 10. 16:09, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Energiahivatal: biztosított a hazai gázellátás

Energiahivatal: biztosított a hazai gázellátás

Biztosított a hazai földgázellátás, a következő hideg napok alatt sem valószínűsíthető olyan helyzet, ami az ellátásbiztonságot veszélyeztetné

- közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerdán az MTI kérdésére. A hivatal válaszában hangsúlyozta, hogy a földgázellátás több forrásból biztosított: importból, a földgáztárolókban a nyári időszakban elhelyezett készletekből és a hazai termelésből; ezek folyamatosan elérhetőek.

A február 7-i adatok szerint a magyarországi földgáztárolókban 4,17 milliárd köbméter gáz van, a töltöttség 65,9 százalékos.

Az elmúlt évek kiértékelése alapján a földgázfelhasználásban az importforrás az elsődleges, 70 százalék körüli. Mintegy 20 százalék a tárolóból kinyert gáz, ami eredetileg szintén importforrás, a hazai termelés pedig 10 százalék körüli arányt tesz ki - jelezte a MEKH.

Az átlagos téli fogyasztás napi 40-50 millió köbméter szokott lenni, ennek nagyjából a fele lakossági, a másik fele ipari felhasználásra megy. Az eddigi téli felhasználás átlagos az utóbbi néhány évvel összevetve - közölte a hivatal.

Címkék: gáz, gázellátás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére