Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2011. Szeptember 10. 07:25, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Ercsiben építkezik a MOL

Ercsiben építkezik a MOL

Folyik a Mol százhalombattai finomítójához tartozó, Ercsiben lévő ingatlanon a három éve elhatározott erőmű-beruházás előkészítése – írja a Világgazdaság.

A létesítménynek 2014 májusától már élesben kell termelnie. A százhalombattai és a vele azonos paraméterű, a Mol pozsonyi finomítójába tervezett erőmű együtt 1,4 milliárd euróba kerül az eredeti kalkuláció szerint.

Már két hónapja tart a Mol és csehországi partnere, a CEZ magyarországi erőmű-beruházásának előkészítése. A kivitelező a Mol-CEZ European Power Hungary Kft. vegyes vállalat. A létesítmény Ercsi Kombinált Ciklusú Erőmű néven kapott engedélyt a Magyar Energia Hivataltól, mert a Mol százhalombattai finomítójához tartozó olyan ingatlanon fog felépülni, amely már a szomszédos Ercsihez tartozik. A lap információjához a Molnál annyit fűztek hozzá, hogy a „beruházás előkészítése az engedélykérelem beadása óta folyamatosan zajlik”. Az engedélykérelem szerint az előkészítésnek 2011. június 30-án kellett elindulnia. A 840-869 megawattos erőmű importból, illetve hazai termelésből származó földgázt használna fel. Két gázkazánból, egy gőzturbinából, három generátorból és három főtranszformátorból állna. Egy olyan alállomáson keresztül csatlakozik majd az országos hálózatra, amely a Mol százhalombattai telepén létesülne, de amely a rendszerirányító Mavir tulajdona lenne. Az üzembe helyezés 2013. harmadik és negyedik negyedévére várható, a kereskedelmi célú termelés pedig 2014. április 30-án indulna.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: mol

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 23. 15:23, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország jól példázza, hogy milyen előnyökkel jár a kelet-nyugati együttműködés

Magyarország kiváló példája annak, hogy milyen előnyökkel jár a Kelet és Nyugat közti együttműködés, és hazánk ebben a folyamatban a jövőben is szeretne az élen járni

2024. Május 22. 14:03, szerda | Belföld

Robbanás történt Tapolcán, egy társasházi lakásban, az épületet kiürítették

Gázrobbanás történt szerda délelőtt egy tapolcai lakásban. Egy embert kórházba vittek, az épületet, az úgynevezett Y-házak egyikét, kiürítették - tájékoztatta a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője a

2024. Május 22. 14:01, szerda | Belföld

Már nyomtatják a szavazólapokat

2024. Május 22. 13:55, szerda | Belföld

Az államtitkák szerint a magyar szakképzés Európában a második helyen van

Szintet lépett a magyar szakképzés, hiszen Európában a második helyen van - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára.