Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Március 18. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Soproni Erzsébet Oktató Kórház

Eredményes konferenciát zártak a nőorvosok Sopronban

Eredményes konferenciát zártak a nőorvosok Sopronban

35 előadással, két napos konferenciát rendezett Sopronban az Erzsébet Oktató Kórház Szülészet és Nőgyógyászat Összevont Osztálya március elején.

A kongresszuson a Magyar Nőorvos Társaság Északnyugat-magyarországi Tagozatának tagjai tanácskoztak. A tagozathoz Győr-Moson-Sopron-, Veszprém-, Fejér- és Komárom-Esztergom megyék gyógyító kórházai, ill. az itt dolgozó kollégák tartoznak.

Dr. Nagy Bálint főorvos, a rendezvény szervezője elmondta:
- A kongresszuson az aktuális, ill. a legújabb ismereteket átadó előadások hangzottak el. Kiemelkedő téma volt a várandósok gondozása, a terhesség alatti antibiotikum kezelés, a koraszülés megelőzése, ill. a császármetszés frekvenciájának csökkentése, Dr. Tóth Zoltán professzor (Debrecen) előadásának vezetésével.

Kifejezetten hasznos volt az anyai halálokban vezető, szülést követő vérzés megbeszélése, amely előadást Dr. Rákóczi István professzor (Budapest) tartotta, s itt hangzott el először, e formában.

A jövő útját követve, a laparoszkópia (hastükrözés) volt a következő téma, Dr. Lintner Ferenc (Budapest) előadásával, ahol a méhtükrözés, hastükrözés, mind a meddőség kivizsgálásában, mind a klinikai elváltozások megoldásában vezető szerepet fog betölteni.

Dr. Nagy Sándor (Győr), a tagozat elnöke, a koraterhességben szükséges, és igen korán jelentkező kivizsgálás előtérbe helyezésére, a toxaemiák szűrésére hívta fel a figyelmet. A két nap alatt, a jelzett, meghívott előadók mellett még számtalan érdekes előadás hangzott el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.