Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. Június 05. 12:50, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Eredménytelenül fellebbezett a TV2 a 33 millió forintos bírság miatt

Eredménytelenül fellebbezett a TV2 a 33 millió forintos bírság miatt

Másodfokon is jogszerűnek találta a bíróság a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának határozatait, amelyekben összesen 33,6 millió forintra bírságolta a TV2-t a Joshi Bharat című műsor több adásának korhatári besorolása miatt.

A médiatanács Szóvivői Irodája szerdán az MTI-vel közölte: az öt műsort, amelyeket "16 éven aluliaknak nem ajánlott" helyett 12-es karikával sugárzott a csatorna, 2010 elején vetítették, és azokról 2010 decemberében hozott három határozatot a médiahatóság.
A négy februári és egy április adások családon belüli erőszakot, agressziót, konfliktusok erőszakos megoldási kísérleteit, kiskorú gyermek elhanyagolását, bántalmazását, szenvedélybetegségeket, öngyilkossági kísérletet, családtagok közötti bizalmatlanságot, hűtlenséget és szexualitást érintő témákat tártak a nézők elé, ezért 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába kellett volna sorolni a műsorszámokat - tudatta a hatóság.
A feltárt szabálytalanságok miatt a médiatanács 33,6 millió forint bírságot szabott ki a médiaszolgáltatóra 2010. decemberi határozataiban. A TV2 jogorvoslattal élt, de a bíróság első- és másodfokon is jogszerűnek ítélte a hatóság döntéseit.

Címkék: Média-televízió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket