Városlista
2019. december 15, vasárnap - Valér

Hírek

2018. Május 02. 11:05, szerda | Helyi sport

Európa-bajnoki övet szerzett a soproni Máté Ádám!

Európa-bajnoki övet szerzett a soproni Máté Ádám!

Profi Európa-bajnok lett a soproni bunyós

A soproni profi ökölvívó a Royal Boxing Organization (RBO) betöltetlen kisváltósúlyú övéért a többszörös magyar amatőr bajnok, a válogatott tagjaként amatőr vb-n is szereplő Nagy Krisztián ellen lépett szorítóba.

Nagy élvezhette a hazai pálya minden előnyét, a több száz fős publikum is neki szurkolt. Sokáig inkább a szolnoki versenyző akarata érvényesült az ezúttal sokáig elsősorban a védekezésre koncentráló soproni ökölvívóval szemben. Az 5. menetben Nagy ütése saját bevallása szerint „meg is fogta" Mátét, de a mérkőzésvezetőnek nem kellett számolni a soproni versenyzőre. Ahogy teltek a menetek, úgy vált egyre bátrabbá Máté Ádám. A 6. menet után két pontozónál még 4, egynél pedig 2, a 8.-at követően viszont kettőnél volt 2 pontos hátránya, a harmadiknál döntetlenre álltak. Ehhez persze az is kellett, hogy a 8. menetben Máté Ádám egy testütéssel „megfogja" ellenfelét, s egy olyan huszáros rohammal zárja le a menetet, amelynek a végén csak a gong mentette meg ellenfelét a számolástól. A „vérszagot" meg-érző soproni bunyóst a 9. menetben a szíve vitte előre és ebben kiütötte a hazai versenyzőt, taktikusan, hosszabb profi múltját kihasználva tudta vesztett helyzetből a maga javára fordítani a meccset. - írta a kisalfold.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 15. 09:09, vasárnap | Külföld

Ékszerként használt, 8500 éves emberi fogakat fedeztek fel Törökországban

Ékszerként használt, 8500 éves emberi fogakat fedeztek fel a kutatók Törökországban - derült ki egy új tanulmányból, amely szerint a lelet ritkasága azt sugallja, hogy a fogak szimbolikus jelentőséggel bírtak.

2019. December 15. 08:19, vasárnap | Külföld

Néhány centiméter mélyen víz lehet a Marson

Akár méhány centiméter mélyen már lehet víz a Marson - derült ki a Geophysical Research Letters című szaklapban a héten bemutatott tanulmányból.

2019. December 15. 07:15, vasárnap | Belföld

Könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása

Könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása jövőre az elektronikus meghatalmazás lehetőségével. A meghatalmazás és a törvényes képviselet bármely kormányablakban és a lakossági portálon online is kérhető

2019. December 15. 06:00, vasárnap | Belföld

Összeállt a Fölszállott a páva döntőjének mezőnye

A pénteki, második középdöntő újabb öt továbbjutójával összeállt a Fölszállott a páva idei gyerekévadának döntős mezőnye. A tíz produkciót felvonultató finálét december 20-án láthatja a közönség.