Városlista
2021. január 25, hétfő - Pál

Hírek

2012. Szeptember 22. 12:35, szombat | Helyi
Forrás: Sopron MJV Önkormányzat

Európai Autómentes Nap Sopronban

Európai Autómentes Nap Sopronban

A hagyományoknak megfelelően idén is megtartják az Európai Autómentes Napot szombaton a leghűségesebb városban.

A hagyományoknak megfelelően idén is megtartják az Európai Autómentes Napot szombaton a leghűségesebb városban. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata valamint a Bringázz Sopron Egyesület közös szervezésében számos program várja az érdeklődőket a GYIK parkolójában.

A rendezvény célja a kerékpáros közlekedés népszerűsítése. Szombaton délután 14 órától családi piknik veszi kezdetét az Erzsébet kertben. A helyszínen különböző bemutatók, gyermekügyességi versenyek várják a résztvevőket, valamint a kerékpárok műszaki és közlekedés biztonsági átvizsgálására is lehetőség nyílik. 16 órától lehet regisztrálni arra a kerékpáros felvonulásra, amely 17 órától veszi kezdetét a Lővér körút – Mátyás király utca – Várkerület– Fő tér – Ógabona tér – Deák tér– Erzsébet kert útvonalon.

A túra során a KRESZ parkban és a Fő téren az előző évekhez hasonlóan ismét lesz bringaemelés. Az előzetes tervek szerint körülbelül 18:30-kor érkeznek, vissza a túrázok az Erzsébet kertbe, ahol aztán ajándéktárgyakat sorsolnak ki a jelenlévők között. Este 19 órától pedig „fiatalos”programok várják a kilátogatókat a Gyár utcai parkolóban.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 16. 11:00, szerda | Helyi

Gyorsforgalmi úton lehet közlekedni Sopron és Győr között

Gépjárművel közlekednek az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron és Csorna közötti szakaszán 2020. december 16-án

2020. December 01. 00:00, kedd | Helyi

hgfttf

vgvgk

2021. Január 25. 05:00, hétfő | Külföld

A szlovének mintegy hatvan százaléka valószínűleg beoltatná magát

A szlovének mintegy 60 százaléka valószínűleg beoltatná magát a koronavírus ellen, ami jelentős növekedés e téren: tavaly októberben még csak a megkérdezettek húsz százaléka válaszolta azt, hogy kérné a védőoltást

2021. Január 25. 05:00, hétfő | Belföld

Ismét téliesre fordul az időjárás

Ismét mínuszokra kell készülni, néhol napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet, többször várható havazás is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.