Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2012. December 04. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Ezentúl mindenki titkosítva facebookozik

Ezentúl mindenki titkosítva facebookozik

A jövőben minden felhasználó https-en keresztül böngészheti a közösségi oldalt.

A Facebook minden felhasználó számára elérhetővé és alapértelmezetté teszi a https-t. A titkosított böngészést elsőként az észak-amerikaiak kapják meg, de a világon mindenhol biztonságos böngészésre áll át a közösségi oldal. Ezt a szándékát már tavaly bejelentette a cég.

A https lényege, hogy a fogadott és küldött adatok a szerverek és a böngészők között titkosítva vannak. Ezt a megoldást alkalmazzák többek között a banki fiókok és tranzakciók esetében. A Facebook kezdetben mindössze a jelszavak küldésekor alkalmazta ezt.

A közösségi oldal korábban 2011. október 1-jéig adott határidőt az alkalmazások fejlesztőinek, hogy támogassák a https-t, ugyanis a facebookos fiókok védelme mellett az appok biztosítása is kritikus része a felhasználók biztonságának. A titkosítás negatív oldala, hogy az ilyen oldalaknak tovább tart betölteni, ezért a közösségi oldal sebessége kissé lassabbnak tűnhet https használatával.

Címkék: Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 27. 17:03, szombat | Belföld

Újabb két országba utazhatnak szabadon a beoltottak

Magyarország két újabb országgal, Egyiptommal és a Maldív-szigetekkel állapodott meg a vakcinaigazolások kölcsönös elismeréséről, így a koronavírus ellen legalább kétszer beoltottak szabadon utazhatnak ezen országokba

2021. November 27. 15:02, szombat | Belföld

Hamarosan életbe lép a Volánbusz új menetrendje

December 12-én életbe lép a Volánbusz Zrt. 2021/2022. évi autóbusz-menetrendje, amely az idén is számos fejlesztést és változást hoz az országos, elővárosi és regionális autóbuszjáratok közlekedésében

2021. November 27. 11:56, szombat | Belföld

Átadták Az Év Családbarát Vállalata díjakat

Átadták Az Év Családbarát Vállalata díjakat pénteken a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány szervezésében Budapesten.

2021. November 27. 09:53, szombat | Belföld

Lakástűzben meghalt egy ember Piliscséven

Saját házában keletkezett tűz okozta a halálát egy embernek pénteken Piliscséven - tudatta a katasztrófavédelem közleményben az MTI-vel.