Városlista
2019. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2018. Szeptember 30. 23:10, vasárnap | PR

Ezzel az 5 effekttel igazán egyedivé varázsolhatod a vászonfotódat

Ezzel az 5 effekttel igazán egyedivé varázsolhatod a vászonfotódat

Néhány jól kiválasztott és szépen kivitelezett vászonképpel divatossá, egyedivé és stílusossá tehető bármely lakás.

Ha úgy döntünk, hogy otthonunkat vagy irodánkat ezekkel a képekkel szeretnénk feldobni, de éppen egy olyan fotó sem akad a kezünkbe, amit kellőképpen érdekesnek vagy különlegesnek találnánk, akkor sem kell elkeseredni, hiszen egy teljesen átlagos képből már néhány kattintással is igazán ütős végeredmény hozható ki. Ehhez ma már nagy szakértelem sem nem kell, elég csupán néhány képszerkesztő programot ismerni.

A kísérletező kedvűek sokféle, akár ingyenes program közül is kedvük szerint választhatnak. Ebben a cikkben mutatunk 5 olyan népszerű kép effektet, melyeket felhasználva igazán művésziessé, hangulatossá és kreatívvá varázsolható egy teljesen átlagos fénykép is.

1. A múlt hangulatát idéző képek

Az egyik legegyszerűbb módja egy kép megváltoztatásának, ha szépiává változtatjuk. A szépia eredetileg atintahaltintazacskójának váladékából készített barnásvörös festékanyagot jelentette, melyet a koraifényképeknél használtak. Ma már ez a kifejezés bármely barnás színű tintára vagy tusra is alkalmazható és a számítógépes képszerkesztésben is divat a barnás árnyalás, azaz szépiaeffekt. A meleg, vörösesbarna árnyalattal könnyedén kifejezhető az otthon melege, a nosztalgia érzése vagy a családi szereteté.

2. A monokróm stílus

Fekete- fehér, másszóval monokróm (egyszínű) technikával hasonlóan régies hatást kölcsönözhetünk képünknek, ezen kívül a színek leredukálása sokszor letisztultabbá, érthetőbbé teszi a mondanivalót. Ez a dokumentarista stílus nem csupán a múlt, az emlékek és a történelem bemutatásához nagyszerű, hanem egy-egy műemlék vagy híres épületfotóhoz is remekül passzol, hiszen a színek elhagyásával a formák jobban érvényesülnek.

3. Játék a színekkel

Egészen pikáns végeredményt érhetünk el, ha a fekete-fehér kép valamelyik domináns, élénk színű elemét meghagyjuk eredeti színben. Ezzel remekül hangsúlyozhatunk és kiemelhetünk, hiszen például egy tömeget ábrázoló fekete-fehér fotón rögtön szembetűnik az az alak, aki piros ruhát visel. A piros mellett a kék és a sárga is vonzza a tekintetet. Ezek az erőteljes színek csak úgy vibrálnak és új életre kelnek a szürke árnyalatok között.

4. A háttér újratervezése

Ha a képek teljes hátterét módosítjuk egészen új és egyedi hangulatot kölcsönözhetünk a fotónak. Ha alapvetően meg vagyunk elégedve az eredeti színekkel, viszont túl fakónak találjuk az árnyalatokat, akkor az is segíthet, ha a kontraszton emelünk egy keveset, vagy ha még több életet szeretnénk vinni a képbe, akkor próbáljuk ki bátran a foto filtereket.

5. Kísérletezés a színek egyensúlyával

A narancsos-vöröses árnyalattal meleg hatásúvá, míg a kékes-zöldes tónusokkal hűvössé tehetjük a fotókat. Bátran kísérletezzünk addig, amíg a kívánt hatás megszületik. A lehetőségek száma végtelen.
Ezek persze csupán a legegyszerűbb, leggyorsabb lehetőségek arra, hogy saját ízlésünkre formáljunk egy-egy képet, de így is meglehetősen izgalmas alkotások születhetnek. Ha mégis szakértő kezekre bíznánk a szerkesztést, akkor a VászonképSzalon profi munkatársai már a vászonkép kreatív-tervezési folyamatában is szívesen segítenek megrendelőiknek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.

2019. Május 13. 10:00, hétfő | PR

Lelepleződtek a jubiláló Open Road Fest titkai

Vidám hangulatú Sajtótájékoztatón leplezték le a Harley-Davidson Open Road Fest attrakcióit. Az eseményen a rockzene hazai kiválóságai is képviseltették magukat.

2019. Május 09. 14:37, csütörtök | PR

Felújították a szlovák oktatási központot

Szlovák tanítási nyelvű óvodát, iskolát, gimnáziumot és kollégiumot újított fel a Jánosik és Társai Kft. Budapesten.