Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Október 03. 17:30, szerda | Belföld
Forrás: mti

Fegyházbüntetésre ítéltek egy kalauzt fenyegető férfit

Fegyházbüntetésre ítéltek egy kalauzt fenyegető férfit

Hét és fél év végrehajtandó fegyházbüntetést szabott ki közfeladatot ellátó személy ellen felfegyverkezve elkövetett erőszak miatt a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság egy férfira, aki egy vonaton késsel fenyegetőzött.

Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel szerdán közölte, a férfi gyógyszertől bódult állapotban, menetjegy nélkül szállt fel a Sátoraljaújhelyről Szerencsre közlekedő vonatra, és amikor a kalauz a jegyét kérte, kést rántott. A fegyverrel hadonászott és életveszélyesen fenyegetőzött, azt kiabálta: megöl mindenkit. A kalauz kihátrált a kocsiból és a többi utast is átterelte egy másik vagonba.

A vádlottat a kiértesített rendőrök a szerencsi állomáson megbilincselték és előállították.

Mivel a kalauz közfeladatot ellátó személy, a hivatalos személyekkel azonos büntetőjogi védelemben részesül, ezért a bíróság a vádlottat hét és fél év végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélte, kimondva: a már többszörösen büntetett férfi feltételes szabadságra nem bocsátható. A döntés nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.