Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Május 25. 16:02, kedd | Helyi
Forrás: sopronmédia

Fejlesztések a Fertő – táj világörökségi térségben

Fejlesztések a Fertő – táj világörökségi térségben

A Sopron – Fertő turisztikai térségben összesen 350 millió forintos európai uniós támogatással hat helyszínen valósultak meg fejlesztések.

A Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. konzorciumi vezetésével megvalósuló turisztikai fejlesztések célja, hogy a térség átfogó megújulásával vonzóbb célpont lehessen a turisták számára és újdonságokat kínáljon a környéken élő kirándulóknak egyaránt.

A Fertő-táj egyedülálló világörökségi helyszínekkel és értékekkel rendelkezik. Az elmúlt időszakban megvalósuló fejlesztések révén új látnivalókkal és élményekkel várja a térség az ide látogatókat. A környékbeli önkormányzatokkal, fejlesztőkkel együttműködve a térség rejtett csodái újultak meg.

A hat helyszínt átfogó fejlesztés egyik eleme a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház területén történt, ahol a tájékozódást és a megértést segítő infrastrukturális fejlesztések valósultak meg. Az interaktív megoldások mellett a fejlesztés részeként kialakított Dohnányi teremben kisebb kamarakoncertek rendezésére is lesz lehetőség

Fertőbozon a Julien – völgy újult meg, ezzel a település közösségi tere új nézőtérrel, mosdóval, vizesblokkal ellátott, komfortosabb rendezvény helyszínné vált.


Fertőszéplakon a Széchényi – Kastély teljes felújítása, valamint a Templomdomb korszerűsítése történt meg. A térségi fejlesztők jó együttműködésének köszönhetően a Fertő - táj egyik legfontosabb kulturális és történelmi helyszíne két egymással párhuzamosan futó projektnek köszönhetően nyerte vissza régi fényét kívül-belül.

Nagycenken a Széchenyi – örökség még teljesebb megismerése érdekében épült újjá a Remetekápolna. A Széchenyiek által kedvelt imahely pontos mása a kastéllyal szemben tekinthető meg.

Sarródon a Nemzeti Parkot felfedező turisták és a helyiek számára készült el egy családi pihenőpark. A játszótér mellett különböző sporteszközök, tűzrakóhely, padok és asztalok biztosítják a kulturált pihenés lehetőségét.


Fotók

Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.

2024. Április 10. 10:38, szerda | Helyi

Kezdődjön a nyár a Hűség Városában a Soproni Borünneppel

Igazi nyárnyitó programsorozattal várja a vendégeket a Soproni Borünnep. Borkülönlegességek, kézműves vásár és zenei programok közül válogathatnak a nyár első hétvégéjén az ide látogatók.

2024. Április 07. 14:12, vasárnap | Helyi

Fókuszban a gyermekek és a környezetvédelem

Rengeteg család vett részt a Pedagógusok a gyermekekért programsorozat vasárnapi rendezvényén, amelyben a természetvédelem került a középpontba.