Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Szeptember 24. 10:56, kedd | Kék hírek
Forrás: mti/fotó: police.hu

Feladta magát a székesfehérvári lovas szobrot megrongáló fiatal

Feladta magát a székesfehérvári lovas szobrot megrongáló fiatal

Feladta magát a rendőrségen az a férfi, aki vasárnap hajnalban Székesfehérváron felmászott a városháza előtt található lovas szoborra, és arról a kardot letörte

– közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kedden honlapján. A nyomozók a 19 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki rongálás vétség elkövetése miatt.

A rendőrség térfigyelő kamerák felvételei alapján kereste az akkor még ismeretlen tettest, aki a letört szobordarabot a helyszínen hagyta.

A székesfehérvári önkormányzat hétfőn közleményben jelezte, hogy a városgondnokság Kocsis Balázs szobrász-restaurátort kérte fel a huszár kardjának helyreállítására és visszahelyezésére.

A megrongált szobor a 10-es huszárok emlékműve, a kőlemezekkel burkolt talapzaton kardot tartó lovas alak az első világháborúban elesett fehérvári huszároknak állít emléket. Pátzay Pál művét 1939-ben avatták fel, ezzel emlékeztek a limanowai ütközetre, amely az első világháború egyik legvéresebb csatája volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.