Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Március 20. 14:01, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Felborult a dévai magyar iskola diákjait szállító kisbusz – többen megsérültek

Felborult a dévai magyar iskola diákjait szállító kisbusz – többen megsérültek

A dévai magyar tannyelvű Téglás Gábor Gimnázium diákjait szállította iskolába az a kisbusz, amely hétfő reggel felborult Vajdahunyad és Déva között

- írták az erdélyi magyar hírportálok. A buszban utazó diákok súlyosabb sérülések nélkül megúszták a balesetet.

A kisbusz Vajdahunyadról szállította a térség egyetlen magyar iskolájába a gyermekeket. A Maszol.ro című portál közlése szerint a 16 diák közül a legkisebb második osztályos, a legnagyobb tizenkettedikes volt. A sofőr elaludt a volánnál, a jármű letért az útról és felborult. A rendőség 0,34 mg/l alkoholkoncentrációt mutatott ki a 61 éves sofőr leheletében.

Kocsis Attila Levente, a dévai Téglás Gábor Gimnázium igazgatója a Krónika című napilap internetes oldalán közölt nyilatkozatában elmondta, a gyerekek egy részét a dévai, másik részét a vajdahunyadi kórházba szállították. Minkét kórház illetékesei arról tájékoztatták, hogy a diákok állapota jó és nagyon jó, egyikük sincs veszélyben. "A kórházba szállított gyerekek közül hárman maradnak bent megfigyelésre egy-két napot, ők a fejüket fájlalják és szédülnek, de sem a laboratóriumi eredmények, sem a komputertomográfos vizsgálatok nem mutattak ki sérülést. Az ijedtségen és horzsolásokon kívül szerencsére nem esett nagyobb bajuk" - mondta a Krónikának Kocsis Attila Levente.

A Maszol.ro portál úgy értesült, hogy hétfőn nem az a sofőr ült a volán mögött, aki rendszeresen vezeti a járművet. Az igazgató a Krónikának elmondta: a buszt egy szállítási vállalat működtette, és a történtek után az iskola szerződésbontásra készül. "Nagyobb felelősségérzetet várunk el egy gyerekeket szállító cég részéről" - szögezte la a tanintézet vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.